Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Sugen på 1590 liter zweigelt?

Förklaringen och texten är skum - så stor är inte värmeutvidgningskoeffecienten för vatten (ca 87% av ett typiskt vin) trots allt.
Sekundär spontanjäsning i flaskan en varm sommarnatt utan el att kyla ner?
Eller försäkringsbedrägeri? Ägaren kanske ville sätta in nya bord men visade sig att en vanlig flytt av den två ton stora flaskan skulle bli för dyr.
eller så hade han provsmakat och tyckte att det smakade räv?
eller kanske ett sätt att få mer uppmärksamhet kring en restaurang vars kundkrets sakta minskat de senaste åren?
 
Trådskapare
thunberg

thunberg

Flaskfantast
Administratör
Förklaringen och texten är skum - så stor är inte värmeutvidgningskoeffecienten för vatten (ca 87% av ett typiskt vin) trots allt.
Då borde det ju stämma något så när. 200 liter av 1590 är dryga 12%. I en annan artikel finns några bilder som visar hur välfylld flaskan var (https://www.discovergermany.com/keringer-monchhof-award-winning-wines-from-austria/). Verkar inte ha funnits mycket luft kvar i halsen, vilket då tyder på att det inte fanns mycket utrymme för vinet att expandera på.
 
Toppen