StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Sushi Chou 鮨兆 i Akasaka (Tokyo)
Här finns ett urval av de bästa sorternas SHOUCHU som står att uppbringa. Det är sådana där som man någon enstaka gång, då och då, får syn på i de dedikerade affärerna. Kocken är en SHOUCHU-konnässör av mycket stora mått. Han äger också numer restaurangen, jobbar i princip dygnet runt. Sover aldrig ut på sin lediga dag eftersom han blir så jet-laggad. Arbetsdagen börjar i svinottan på TSUKIJI Fiskmarknad och fortsätter sedan till stängningsdags efter midnatt.
Han tar sig an lärlingar som blir mycket skickliga sushikockar.
Här gäller att råvaran är ALLT. Han nyttjar lite tjockare NORI ("algpapper") än andra och anser att med perfekta råvaror är presentationen viktig på samma sätt som en perfekt drejad sakékopp är tråkig att dricka ur. Alla hans sushibitar är alltid med någon (visuell) skavank. Just för att aldrig ge ett kliniskt intryck...
Guide Michelin har aldrig hälsat på. Personligen anser jag detta vara en av de bästa sushibarerna på Jorden - även om jag ännu inte ätit på alla... Men, vi jobbar på det
Hit begav vi oss alltså efter en underbar konsert med Beethovens 9:a i Suntory Hall. Och vad passar väl bättre än sushi efter musik?
I den ordning vi åt dem:
TAI - "Uer"
TARAKO (gnisslar)
AMA EBI (råa småräkor med sötaktig smak, därav namnet)
UNI (goda organ från sjöborre. Två sorter. Minner om kräftsmör. Passar inte alla gommar första gången.)
CHUU TORO (mellan-fet tonfisk. Från buksidan.)
CHU TORO, grillad
ANAGO - ål
AKAGAI ("röd snäcka")
HOTATE (pilgrimsmussla)
Inlagd SHIITAKE.
NASU (Äggplanta)
MAGURO (tonfisk)
HOKU-HOKU. (Grillad "Fisk" som var stinn av rom. Som utvecklar sköna slemmiga trådar. Nyttigt!)
IKURA - laxrom
Vaktelägg och purjolöksskott
...lyckliga efter god förplägnad för både kropp och själ begav vi oss sedan hem i natten...
Här finns ett urval av de bästa sorternas SHOUCHU som står att uppbringa. Det är sådana där som man någon enstaka gång, då och då, får syn på i de dedikerade affärerna. Kocken är en SHOUCHU-konnässör av mycket stora mått. Han äger också numer restaurangen, jobbar i princip dygnet runt. Sover aldrig ut på sin lediga dag eftersom han blir så jet-laggad. Arbetsdagen börjar i svinottan på TSUKIJI Fiskmarknad och fortsätter sedan till stängningsdags efter midnatt.
Han tar sig an lärlingar som blir mycket skickliga sushikockar.
Här gäller att råvaran är ALLT. Han nyttjar lite tjockare NORI ("algpapper") än andra och anser att med perfekta råvaror är presentationen viktig på samma sätt som en perfekt drejad sakékopp är tråkig att dricka ur. Alla hans sushibitar är alltid med någon (visuell) skavank. Just för att aldrig ge ett kliniskt intryck...
Guide Michelin har aldrig hälsat på. Personligen anser jag detta vara en av de bästa sushibarerna på Jorden - även om jag ännu inte ätit på alla... Men, vi jobbar på det
Hit begav vi oss alltså efter en underbar konsert med Beethovens 9:a i Suntory Hall. Och vad passar väl bättre än sushi efter musik?

I den ordning vi åt dem:
TAI - "Uer"

TARAKO (gnisslar)

AMA EBI (råa småräkor med sötaktig smak, därav namnet)

UNI (goda organ från sjöborre. Två sorter. Minner om kräftsmör. Passar inte alla gommar första gången.)

CHUU TORO (mellan-fet tonfisk. Från buksidan.)

CHU TORO, grillad

ANAGO - ål

AKAGAI ("röd snäcka")

HOTATE (pilgrimsmussla)

Inlagd SHIITAKE.

NASU (Äggplanta)

MAGURO (tonfisk)

HOKU-HOKU. (Grillad "Fisk" som var stinn av rom. Som utvecklar sköna slemmiga trådar. Nyttigt!)

IKURA - laxrom

Vaktelägg och purjolöksskott

...lyckliga efter god förplägnad för både kropp och själ begav vi oss sedan hem i natten...
Last edited: