Svenskt vinbedrägeri i mångmiljonklassen

Diskussion i 'Övrigt' startad av sunqan, 16 februari 2020.

 1. sunqan

  sunqan Vinös

  Denna nyhet har poppat upp i dagspressen de senaste dagarna (i dn idag) ingen här som är drabbad hoppas jag.

  https://mitti.se/nyheter/bedragare-investeringar-miljoner/?omrade=varmdo&sw=Invest

  En man från Gustavsberg har åtalats för att ha sysslat med ett omfattande bedrägeri på totalt 27 miljoner kronor mellan åren 2013 och 2018, där han bett ett antal personer investera i en affärsidé om vinhus.
   
 2. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Frasen "investera i en affärsidé om vinhus" fick mig först att tro att det handlade om vinproduktion, men eftersom London och Paris nämns i artikeln, handlar det förmodligen om investering i en primeur-viner och andra viner som de utlovade skulle stiga i värde på andrahandsmarknaden. Jag har läst i Decanter om motsvarade bedrägerier i UK, men jag var inte medveten om att det alls fanns svenska aktörer på denna marknad.
   
 3. sunqan

  sunqan Vinös

  Kortversionen i dm var totalt förvirrad :) däremot är första stycket i "mitt i":s artikel rätt tydlig om än med ett avigt ordval
  "Mannen ska ha gett sken av att pengarna skulle användas för köp av vin i vinhus i London och Paris, som sedan skulle generera en betydande vinst till investerarna."

  Var kom han som virrade in här för ett tag sen ifrån?
   
 4. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Du tänker nog på en viss A.J. från Lidingö. Han verkar ha en gedigen bakgrund inom annat bedrägeri innan han försökte sig på vin, men jag har inte sett något som tyder på att han jobbat på den skalan eller har ägnat sig åt vin annat än ganska nyligen.
   
  sunqan gillar detta.

Dela sidan