Systembolaget fortsätter sin kamp mot nya trender och förändring!

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 28 november 2008.

 1. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.

  Systembolaget fortsätter sin kamp mot nya trender och förändring!

  Det har ju under de senaste åren blivit väldigt populärt bland olika företag, vinklubbar och importörer att erbjuda faxbeställningar av viner direkt till Stora Satans butiker med hjälp av så kallad permanent privatimport, en möjlighet att erbjuda små allokeringar till speciellt bra kunder, vinklubbsmedlemmar etc.

  Nu vill systembolaget sätta käppar i hjulet för detta permanent genom att ta bort möjligheten att göra detta och istället så ska alla produkter som levereras genom bolagets butiker läggas in i beställningssortimentet och göras tillgängliga ”för alla”.

  Tanken med detta är naturligtvis inte att förbättra servicen för kunderna, det är för att förhindra just denna ”extra” hanteringen kring vinerna. Tidigare har det räckt med att fylla i grundläggande information, skicka in till produktavdelningen på SS och därefter har man fått ett nummer på ungefär en vecka. Speciellt svårt blir det också för siter som exempelvis vinfynda.se som har hjälpt olika importörer att sälja ut restlager snabbt. Här försvinner möjligheten att erbjuda kunder rabatterade viner, någonting som länge har varit en nagel i ögat på Stora Satan och dess beskyddare.

  Se nedan det som skickats ut från den nionde cirkeln:

  Fr.o.m. november blir det förändringar gällande upplägget av ansökan om dolda artikelnummer - Permanent Privatimport.
  Vi kommer att genomföra följande förändringar:

   

Dela sidan