Systembolagets nya sortimentsmodell

Diskussion i 'Övrigt' startad av Hagbard C., 24 februari 2014.

 1. Hagbard C.

  Hagbard C. Medlem

  Nu är ju tyvärr ovanstående påstående inte giltigt om man är bosatt i Göteborg eller Malmö. Vid det senaste släppet fick t.ex. vare sig Göteborgs- eller Malmöbutiken in några av Alzingers viner från Steinertal. Nästan tre veckor efter släppet kunde jag till sist hämta ut mina två ynka flaskor Grüner Veltliner Smaragd Steinertal från min internbeställning. Rieslingen-smaragden från samma vingård försvann från Regeringsgatan redan första veckan, långt innan jag fick lov att internbeställa. Motiveringen till att Göteborgsbutiken inte fick in några flaskor var att "de får inte viner som inte säljer i Göteborg". Och det inträffade är inte specifikt för just dessa viner, utan dessvärre inte helt ovanligt.
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 2. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Jag gillar verkligen inte det nya systemet där butikerna tar in det som säljer mest. Nordstan har blivit klart sämre. Numera hittar jag nästan fler viner jag har intresse av på SB i Gårda. :confused:
   
 3. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Gillade du det gamla SB bättre?
  Var det verkligen bättre förr? o_O
   
 4. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Lät jag som en gammal kärring nu, som alltid tycker att allt var bättre förr? Illa! :eek:
   
 5. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Bröt ut det här till ett separat ämne. Vi har ju diskuterat den till och från. Att Systembolaget försöker anpassa sig till marknaden kommer troligen att likrikta sortimentet ytterligare. förutom för oss stockholmare. Så egentligen, om jag bara ser till mig själv, monopolet är en win/win. Jag har tillgång till hela Europas vinmarknad pga Rosengrendomen och Systembolaget säkrar så att de viner som faktiskt är intressanta att köpa via dem kommer huvudstadens innevånare till godo.

  Så egentligen borde jag vara en monopolförespråkare, vilket jag inte är och nog aldrig kommer bli.
   

Dela sidan