Taittinger på Galleria Kaufhof

Diskussion i 'Vin' startad av anders, 6 december 2013.

 1. anders

  anders Medlem

  Var i Berlin för några veckor sedan och när vi ramlade in på Galleria Kaufhof vid Alexanderplatz så tyckte jag det var en utmärkt idé att jag satte mig i champagnebaren medan kvinnorna sysslade med shopping.
  Baren kör Taittinger så jag passade på att ta mig igenom hela sortimentet utom Comtes som inte fanns på glas. Det var tyvärr inte många goda omdömen jag kunde erlägga. Det var klart underpresterande över hela linje. Millésimé 2005 fick godkänt smakmässigt men med tanke på priset så finns det lika bra till lägre peng.
  Besvikelse.
  Blev dock lite förvånad när jag bläddrade igenom Vin & barjournalen härom dagen och såg att Magnus Waern plockat med Brut Reserve på rekommendationslistan för nyårsdrickat med 4 av 5 i betyg. Annan årgång på basvinet? Annan dosage pga annan marknad? Nyöppnad flaska? Det här med vin är inte helt lätt...
   
 2. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Har köpte en flaska på finlands båten några gånger som heter Tattinger Cuvee Prestige en standard med kanske lite mer ålder? Den tycker jag är jäkligt bra. speciellt för 260 kr som den kostade på båten då.
   
 3. Elvis

  Elvis Medlem

  Menar du Prélude kanske? Den är bra. Till skillnad från vanliga NV är den gjord på 100% grand cru-druvor och enbart från förstapress.
   
 4. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

 5. Elvis

  Elvis Medlem

  Jaha, den har jag helt missat. Jag var på provning på Taittinger för ett par år sedan och fick prova igenom hela nuvarande sortimentet (trodde jag) och lite till, men Cuvée Prestige ingick inte.
   
 6. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Det är faktiskt en av de bättre standarder jag provat, blir alltid lite förvånad varje gång ja dricker den.
   
 7. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Har inte heller druckit den och Fondberg tar inte heller in den i Sverige. Kanske ett snabbt skifte från Nocturne till Cuvée Prestige vore på plats :)
   
  Elvis gillar detta.
 8. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Åker båten lite då och då så jag fixar en till nästa inferno ;)
   

Dela sidan