Frukten är bra redan som ungt och det finns inga kärva tanniner eller surhet som gör att det först måste glömmas i en källare för att njutas av. Så enligt mig kan det drickas med stor behållning redan idag. Stilen får väl betecknas som "Burgundisk Bordeaux" och inte den typiska kärva karaktären som en del Bordeaux kan representera när de inte är lagrade (minns tex Tronquoy -Lalande 2018 som ungt - massivt och otillgängligt med en massa "potential").
Jag kan inte låta bli att posta Jeff Leves review av vinet i flaska och anar att han kan ha ganska rätt när det gäller prisvärdhet för ett topp St Emilion, åtminstonde för 2022.
"..I loved this from the barrel, and I am even happier to report that it is even better, now that it is bottled! The perfume is ethereal, with its bouquet of flowers, red, black, and blue fruits, licorice, and spice. On the palate, this is where the wine truly shines. Rich, plush, incredibly dense, sensuous, opulent, and elegant, the wine feels weightless, making it effortless to drink. The purity in the fruit, paired with its cashmere tannins, seamless finish, and layers of fruit, topped by salty, crushed stones, hits the 60-second mark and keeps on going. The wine blends 76% Merlot, 22% Cabernet Franc and 2% Cabernet Sauvignon. Make no mistake, this is the best wine ever produced at Beau-Sejour Becot, as well as the best deal in Bordeaux today for a 100 Pt. wine. Drink from 2028-2060..."