Tillståndsmyndigheten i Göteborg stoppar pensionärsförenings vinprovningar

Diskussion i 'Övrigt' startad av Elvis, 28 mars 2017.

 1. Elvis

  Elvis Medlem

  magnum gillar detta.
 2. vintomas

  vintomas Bloggare

  Tja, de svenska väljarna har valt de sovjetpolitiker som har stiftat dessa genomkorkade lagar. Är huvudet dumt får kroppen lida, eller hur det nu heter i idrottssammanhang.
   
  Pontus, magnum, chambertin och 1 annan gillar detta.
 3. Larseman

  Larseman Medlem

  "Hon bekräftar att kommunen fått tips om pensionärsföreningen av folk som tycker att de "inte ska ha en gräddfil" när det gäller alkoholtillstånd."
  Ska vi misstänka att IOGT-NTO har ett finger med i spelet :confused:
   
  vintomas, ChristianB, Pontus och 2 andra gillar detta.
 4. vininfo.nu

  vininfo.nu Medlem

  Sovjetstaten har slagit till igen…
  ”De har drivit Göteborgs bästa svartklubb” – Annelie Silvander, tillståndschef i Göteborg.

  Under rubriken ”Myndigheterna stoppar pensionärers vinprovningar” i Göteborgsposten idag (2017-03-17) beskrivs hur Allégården, dess förening med 1800 medlemmar och där en mindre grupp på 50-60 medlemmar har bedrivit Göteborgs bästa svartklubb. Herregud svartklubb! En sluten krets, en förening, som i sin verksamhet med mängder av aktiviteter även haft vinprovningar. Svartklubb! Är inte myndigheterna, Göteborgs stads politiker och chefer riktigt kloka? Sverige är i mycket en sovjetstat där man hacker på allt som har med alcohol att göra. Vinprovningar i sluten grupp för pensionärer.

  Vad är nästa steg? Ska man gå hårt fram mot alla vinkällare där medlemmar kan förvara viner och som erbjuder vinprovningar?, mot Munskänkarnas verksamhet där man erbjuder kurser och vinprovningar? Vinfascism!

  Detta samtidigt som staten genom Systembolaget värnar om folk(o)hälsan genom att saluföra alkoholhaltiga drycker med alkohol per krona som främsta försäljningssortiment. Eller hur förklarar man annars att vinerna främst är sorterade efter pris och att de bästa försäljningsplatserna tas upp av box, efter box, efter box… Samtidigt som man begränsar sortiment och tillgänglighet av mer kvalitetsprodukter och nu alltså även kunskap och måttlighetskultur…

  - mitt blogginlägg om ELÄNDET...
   
  Daniel B, matage, Pontus och 3 andra gillar detta.
 5. Wintermute

  Wintermute Medlem

  Om lagen säger att man måste ha utskänkningstillstånd för att få sälja vin, är det så att de har bedrivit olaglig verksamhet.
  I så fall bör kanske mediadrevet gå efter den lagen i allmänhet.
  *Hissar ironiflaggan*
  Men det är upprörande att lagar och förordningar även gäller 40-talisterna.
  *Halar ironiflaggan*
   
  Last edited: 29 mars 2017
  Magnus L gillar detta.
 6. chambertin

  chambertin Medlem

 7. chambertin

  chambertin Medlem

  Antar att hon som tjänsteman måste agera när dom får en sådan "anmälan". Dom bör vl ha känt till verksamheten innan och blundat (antar jag) men jantelagen sitter djupt inrotad i Svedala. Hoppas nu dom söker tillståndet och fortsätter verksamheten som om inget hade hänt.
   
 8. vininfo.nu

  vininfo.nu Medlem

  Mannerström är ju kung.
  Vad är det för jävla myndigheter vi har i Sverige som bara sitter och håller på med ditt och datt när det finns verkliga problem att ta tag i? Jag blir så trött på dessa småpåvar som ska tala om vad folk ska göra och inte göra. De borde tycka att det är roligt att dessa äldre har ett intresse i stället för att sätta käppar i hjulet för dem, säger han.”

  Det är bara att hålla med...
   
  matage, Carlsson, ChristianB och 2 andra gillar detta.

Dela sidan