Tips på "rolig" större flaska champagne till lördag 24/10

Diskussion i 'Vin' startad av Jerobaum, 15 oktober 2020.

 1. Jerobaum

  Jerobaum Medlem

  https://www.finewines.se/threads/tips-pa-champagne-jerobaum-size.4563/#post-114463

  Skrev en liknande tråd för nåt år sen. Vi är ett gäng mat-entusiaster som ska laga massa mat. Till det blir det Champagne och en större flaska. Vi är 10 pers så jag tänker en jerobaum eller magnum. pris: upp till ca 2000kr. Söker någon roligare champagne som kanske har fått lite mognad eller bara är bra redan nu så vi får lite wow-faktor. Inte jättevana champagnedrickare.

  Tips?
   
 2. Daniel A

  Daniel A Medlem

  Drickklar jero för under 2000 kr är ju knivigt. Kanske Paul Dethunes instegschampagne? Har kört den på magnum flera gånger bland inte jättevana drickare, och den har alltid gått hem. Finns på jero på Franska Vinlistan.

  Med lite tur så är den inte nydeggad.
   
  Helen gillar detta.
 3. Johan L

  Johan L Medlem

  När flaskstorleken går över magnum brukar literpriset också dra iväg uppåt. Dels kostar det mer att tillverka själva flaskan, dels blir det dyrare hantering. Man får betala extra för en massa annat än själva vinet, helt enkelt. Kollar man på Systembolaget kan en jeroboam kosta omkring 3-3,5 gånger mer än en magnum av samma vin. Köper ni två magnum istället för en jeroboam får ni alltså bättre vin för pengarna. Och köper ni bara en magnum för pengarna blir det förstås också bättre och det är väl då det börjar bli lite wow-faktor. Även en ensam magnum räcker ju till ett glas var till 10 pers och lite påfyllning.
   
  Helen gillar detta.
 4. Champagne99

  Champagne99 Medlem

  Utbudet är ju rätt begränsat om du vill ha jero för 2000 kr eller under men det finns en del på PdB, någon under och några strax över. Inga speciella eller äldre flaskor kanske men många av dem är stabila. Med rabattkoderna jag har lagt upp tidigare blir frakten nästan gratis och de brukar alltid leverera tryggt och säkert på bara några dagar.

  https://www.plus-de-bulles.com/fr/r...AULT&p=0&dFR[format][0]=Jéroboam 300cl&is_v=1

  Envie de Champagne har rätt mycket under 2000 kr men jag vet inte hur snabba de är på att leverera. Kan ni sträcka er till runt 3000 kr så kan ni få en Beaumont de Crayeres 1998 där. Har dock inte druckit den själv.

  https://www.enviedechamp.com/en/champagne-bottlesize-300cl_jeroboam_4_bottles

  https://www.enviedechamp.com/en/cha...976-BC10-collection-privee-1998-jeroboam.html
   
 5. LarsW

  LarsW Medlem

  Från SB blir det svårt med drickklar Jero som andra beskrivit ovan.
  Enda jag kommer att tänka på spontant är Pol Roger, de brukar vara ganska tillgängliga och har inte hiskeliga påslag på större flaskor, literpriset ökar med ca 15% jmf helflaska.
  Går man ned till Magnum finns det lite annat att titta på och roligare. Palmer finns som BdB 2005 och Vintage 2008. Moet finns som Vintage 2009 och är riktigt trevlig.

  Hade jag haft ett gäng på 10 pers som delade på kostnaden hade jag definitivt kört med denna som @Champagne99 föreslår, har tittat på den flera gånger men har inte fått ihop tillräckligt många.

  Magnum från utlandet blir desto lättare.
  Dehours är drickklar och trevlig, ni får tre magnum för er budget. Poullion likaså. Bonville är också en man brukar kunna öppna ganska tidigt i samma prisklass. Pol Roger på magnum kostar avsevärt mindre här än på SB.
  Ska du beställa från Plus de Bulles finns det rabattkoder här på forumet dessutom.
   
  Funcadelic och Champagne99 gillar detta.
 6. FredrikC

  FredrikC Medlem

  Pol roger 2012 på magnum är riktigt bra redan nu!
   
 7. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Så du sätter prisgränsen lägre än sist och är samtidigt senare ute med din fråga? Det är härligt att det fortfarande finns optimister i dessa tider! ;)
   
  Wintermute, tobbe81, Poussard och 1 annan gillar detta.
 8. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Har inte beställt från Envie de Champagne på ett tag. Tidigare brukade de vara ganska snabba, men paket från dem kom då med PostMord, så gud allena vet när, var och i vilket skick paketet dyker upp!
   
  Anders Landström och Champagne99 gillar detta.
 9. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Prova Legras & Haas Pi (2) Dosage är satt av några av Sveriges mer kompetenta champagnehinkare (därav namnet) och du får en begynnande mognad då det är en solera. Priset är riktigt bra med tanke på vad man får för pengarna. Gillar det här vinet mycket. Har en egen personlighet och sticker ut i mängden.
  https://shop.wineswewant.com/merinfo.php?kampanj=6&retur=viner.php&artikel=1380

  .
   
  Last edited: 15 oktober 2020
  David Nilsson, Dejzan, Daniel A och 2 andra gillar detta.
 10. Jerobaum

  Jerobaum Medlem

  Haha, ja där tänkte jag inte riktigt helt klart. Självklart är det magnum som vi borde ha!
   
 11. Jerobaum

  Jerobaum Medlem

 12. v_skogh

  v_skogh Medlem

 13. Jerobaum

  Jerobaum Medlem

 14. Adamanko

  Adamanko Medlem

  Det var nog ödet som fick mig att gå in på den här tråden. Brukar aldrig besöka skumpatrådarna. Men av någon anledning gick jag in här. Och såg, tack @LarsW , att dom fått in Palmer BdB-05 på bolaget igen! Härligt, då det är det överlägset bästa skumpa jag någonsin druckit. Så två flaskor beställda! Anledningen till att det inte blev fler är att jag redan har tre magnum Palmer Vintage-08 hemma. Så jäkla mycket skumpa dricker jag inte....
   
  Last edited: 19 oktober 2020 kl 13:16
  Jerobaum, Champagne99 och LarsW gillar detta.

Dela sidan