Tragedin i Californien

Diskussion i 'Övrigt' startad av Patrik Rosén, 17 oktober 2017.

 1. Patrik Rosén

  Patrik Rosén Medlem

  Säkert många som ser vad som händer i Califonien med stora bränder kring Napa Valley och Sonoma. Även om de inte har några 400-åriga rankor att gråta över så är det ju garanterat en tragedi för de som påverkats.

  Har funderat lite på hur denna vintage kommer påverkas av detta? Och även kommande årgångar när man sätter vinrankor på eldhärjad mark.

  På samma sätt som en del producenter i CA förlorade mkt vin under jordbävningen 2013 vilket fick priserna att få upp pga tillgång så antar jag att årgång 2017 från Napa kommer omges av massa historia.

  Hur påverkas viner av att druvorna tex ligger inbäddade i brandrök sista veckorna innan skörden? Kan man skönja detta i det färdiga vinet? Eller hade de redan hunnit skörda när bränderna började? Svedjebruk sägs ju vara bra för att odla på, hur lång tid tar det att få frukt från nyplantering?

  Mvh P
   
  Last edited: 17 oktober 2017
  Tomas Lindblom och Mattias Schyberg gillar detta.
 2. Patrik Sellin

  Patrik Sellin fd Innertällmo Bryggeri Provningsskribent

  90 % av druvorna är redan skördade. Ett större problem är tydligen att det är lite si och så med eltillförseln till produktionen. Med lite tur så överlever rankorna en brand.
   
 3. MagnusH70

  MagnusH70 Medlem

  I fredags träffade jag CEOn för Spottswoode, och hon meddelade att de skördat de sista druvorna förra lördagen. Bränderna startade i söndags. Det hade under veckan brunnit ett fåtal kilometer från deras odlingar.
   
 4. Patrik Rosén

  Patrik Rosén Medlem

  Så de flesta har hunnit skörda då, eventuellt en del som kan få svårt med nästa års druvor då, om saker brunnit ner för mkt...
   

Dela sidan