Transportera gamla viner

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av MB2014, 12 februari 2017.

 1. MB2014

  MB2014 Medlem

  Jag har en del gamla viner (20-30 år) som jag funderat på att sälja. Jag bor i Umeå och för att sälja vinerna på t ex systembolagets auktioner så måste jag lämna in dem i Stockholm.

  Hur vågar man transportera dessa viner från Umeå till Stockholm?
  Budfirma, enkelt för mig och rätt billigt, men klarar dessa äldre viner av den hanteringen?
  Flyg, om jag packar flaskorna väl och tar dem i ett incheckat bagage på flyget så kostar det en slant och jag måste passa på när jag ända ska neröver. Hur klarar mina viner den resan?
  Egen transport i bil, så länge jag inte kör ner en högsommardag med 40 grader i bilens bagage så borde ju detta vara det mest skonsamma sättet men det kostar en del och tar en ruskig tid.

  Finns ju inte så många andra kanaler att sälja viner och framförallt inte om man befinner sig i den norra delen av landet.
  Erfarenheter och tips mottages tacksamt.
   
 2. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Det absolut mildaste sättet att transportera viner är att se till att de åker på väg, utan att gå via en sorteringsterminal, höst eller vår. Då undviker man både stora temperaturvariationer och att lådor m.m. kastas runt, tappas i golvet o.s.v.
  Men 20-30 år är trots allt inte gammalt om vinerna har lagrats väl. Om du förpackar riktigt väl så borde det inte vara något större problem, varken med budfirma eller flyg. Jag skulle i och för sig inte våga skicka hela originalträlådor med flyg som incheckat bagage.
   
 3. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  Vad är det för viner?
  Vilka viner är det?
   
 4. MB2014

  MB2014 Medlem

  1985 Maison Leroy Beaune, Les Sizies
  1968 samt 1973 Vina Valoria, Rioja
  1973 Vina Real, Rioja
  1989 Prince Florent de Merode, Corton, cote-de-beaune

  Detta är de som jag funderat på att sälja i så fall.
   
 5. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Hmmm... 1968 och 1973 är trots allt lite mer än 20-30 år sedan. Eller så har jag just fått fritt fram att hävda att jag är 30? ;)
   
  Elvis, kayaker, sunqan och 2 andra gillar detta.
 6. MB2014

  MB2014 Medlem

  Var nog lite snabb i min åldersbedömning. Tänkte mer att det inte är viner som är 5 år gamla.
   
 7. mmh

  mmh Medlem

  Jag hakar på denna tråden med en liknande fråga. Jag har bott i London i snart 6 år men i mitten av juli bär det av hem till Finland igen. Jag har samlat på mig en hel del vin under dessa år och vinet skall med till Finland men jag är orolig för att eventuellt höga sommartemperaturer kommer att förstöra vinet om det transporteras tillsammans med det övriga flyttlasset. Har ni således några tips om företag som kunde transportera ca 600 flaskor vin från London till Finland med någonslags temperaturkontroll? Givetvis hoppas jag att priset är så lågt som möjligt.
   
 8. lukastollig

  lukastollig Pudelfantast

  Seabrooks och Connoisseur International är två pålitliga transportfirmor som specialiserar sig på vin. Inte de billigaste men har fått offert på 150 lådor till Sverige för inte oöverkomliga 7500 SEK (cirka)
   
 9. mmh

  mmh Medlem

  Oj, missade detta svar men tusen tack! Skall kolla upp dem.
   

Dela sidan