SV: Trerätters middag med champagne?
Det blir en hel del champagne hemma till vardags och jag tycker ju alltid att champagne blir en dimension mer intressant till mat, några favoriter från den egna repertoaren
Lätthalstrad tonfiskcarpaccio med avrugakaviar, creme fraiche och avocado - 2000 Fleur de Passion, Diebolt Vallois, en fenomenal champagne från rejält gamla stockar i cramant, vinet uppvisar en kristallklar renhet och betoning på mineral och längd snarare än bredd, samtidigt är den smarrigt krämig med ung persikofrukt och mogen citrus, jag uppskattar dessutom bettet och torrheten...
Poelerad Majskyckling med tryfferad blomkålspure och kantareller - klämde den nyligen släppta Bollinger R.D 1997 till denna , yppig och rik med lager av komplexa aromer, mer pinot-feeling, speciellt då den blir aningen varmare, nu när hösten nalkas så sitter dess tyngd ännu bättre, ja, det är en rent höstig champagne kan man säga...
Lagrad chevre med färska hallon - 2003 Roederer Rosé - fransmän kan sällan nåt om vin och tycker att Champagne till desset är en höjdare, jag gillar förvisso grejen med något torrt bubblande och friskt på slutet, men till en söt dessert så är det ju kört, sikta på färska röda bär, ost, mandel, nötter och dra ner på sötman så kan ni få till det. Roederer rosé är slampigt tillgänglig, trots allt med en viss lutheransk återhållsamhet och vildhallon i mängder...