Två månader med nya finewines.e

Diskussion i 'Nyheter och förändringar' startad av Anders Landström, 22 december 2013.

 1. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Nu har vi kört ca två månader med nya finewines.se. Det har varit en del problem och småsaker att fixa men generellt verkar det gått bra. Tar gärna emot feedback från medlemmarna. En jämförelse mellan perioden innan vi bytte plattform och den efter visar på att det är ett ökat antal besökare, längre tid på sidan, fler sidor som läses etc. Naturligtvis måste man jämföra år över år men månaderna i slutet av varje år har varit hyfsat jämna.

  Men vi vill som sagt veta vad NI tycker? Forumet är till för er medlemmar. Vi tittar på ett antal tillägg och förändring. Xenforo kommer också snart i en ny utgåva. En hel del av de saker vi planerat att införa kommer där som standard, bland annat utökat antal smileys.

  I mätning nedan har vi tagit bort sista veckan innan byte och första efter då de var väldigt ojämna pga bytet.

  6 veckor med nya plattformen
  Capture.PNG
  6 veckor med gamla plattformen
  Capture2.PNG
   
 2. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Personligen så använder jag sidan lite mer och är mer aktiv än förut.
  Med tanke på att jag alltid är inne på mobilen och aldrig datorn så är jag jätte nöjd. Mycket bra mobilanpassad. Tyckte det var lite krångligt i början men nu skulle jag aldrig vilja byta plattform igen.

  Bra jobb!
   
 3. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Måste passa på att tacka både Anders och Jimmy också som antagligen lägger ner mycket tid på att hålla igång forumet! Kudos till er!
   
  kayaker gillar detta.
 4. KockJohan

  KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

  Upplever oxå att jag faktiskt har spenderat mer tid på forumet då det finns mer intressanta sidor, bra jobbat Jimmy & Anders !
   
  Skumpagne gillar detta.
 5. kayaker

  kayaker Cyklist

  Jag har definitivt surfat in oftare med mobilen. Bra med en plattform som erbjuder en vettig mobillayout utan att man behöver extraappar.
   
 6. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Håller med att det verkligen är ett lyft och mobilvarianten är ju ljusår bättre, det enda jag saknar från den gamla sajten är som jag nämnt tidigare hur man visade de senaste inläggen. Var lättare att skumma igenom vad som hänt sedan man sist var inne.

  -Kan tillägga att jag har en god vän som bygger sådana här tingestar som levebröd så om ni behöver någon hjälp med utökade funktioner kan jag eventuellt med millt våld och lockande med goda viner få honom att hjälpa till... Bara skrik till i så fall så begynner jag övertalningsprocessen....
   
 7. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Jo, när vi ändå är inne på det tekniska... Och med risk för att vara korkad... På vissa inlägg jag gjort finns en "ändra" knapp som tillåter editering av inläggen men på somliga saknas knappen? Vad är det som försigår där?
   
 8. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Tackar, tar dig eventuellt på orden där. Vi försöker hålla det så nära standard som möjligt men vi har lite saker @Jimmy och jag diskuterar.

  Vad gäller senaste inläggen. Den här programvaran är lite annorlunda uppbyggd så det går inte att uppnå. Det närmaste jag hittar är denna funktioner http://www.finewines.se/recent-activity/

  Då får man ju med like men annars får man iallafall en kort synaps över vad som är skrivet per ämne.
   
 9. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Samma som för den gamla programvaran, det finns en tidsperiod efter vilket man inte kan ändra inlägg.
   
 10. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  -Aha, hade helt missat den funktionen, trodde att forum/senaste inlägg var det enda sättet att göra det på men detta var ju en mycket bättre visning helt i stil med vad som var på den gamla platformen :)

  Aha igen, hade inte lagt märke till att det var så på det gamla forumet, känns som att behovet av editering har ökat exponetiellt sedan mobiltangentbordsdyslexin började skapa märkliga ordkombinationer och felstavningar...
   
 11. Gurto

  Gurto Medlem

  Jag, som många, surfar nästan uteslutande på mobilen och kan bara säga att jag tycker nya plattformen funkar utmärkt. Smidigt, lättnavigerat, vettiga funktioner utan att bli för krångligt. Tummen upp.
   
  Anders Landström gillar detta.
 12. chambertin

  chambertin Medlem

  Gick fort att komma in i det nya och övergången har varit väldigt smidig.
  Enbart positiva omdömen om den nya plattformen från min sida.
   
  Anders Landström gillar detta.
 13. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Det har skett ett skifte i tempo sedan årsskiftet. Tänkte det kunde vara lite kul för medlemmarna att se hur många inlägg per vecka vi har. Antal inlägg ju bara ett mått men det har ökat rätt dramatiskt. Tycker att det är riktigt kul och får tacka "gamla" och "nya" medlemmar för alla inlägg. Inte för att ni lägger in dem, utan därför det är kul och intressant att läsa dem

  Capture.PNG
   
  Vino fino, StefanAkiko, Skumpagne och 1 annan gillar detta.
 14. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Det är bara att gratulera, sund och trevlig utveckling och ett oerhört fint jobb av redaktionen och alla medlemmar!
  För mig har det helt klart blivit mitt andra hem. Ger nästan sidan mer uppmärksamhet än min fru, vilket hon påtalar lite för ofta för att det skall kännas bra. ;)
   
  Skumpagne gillar detta.
 15. gece

  gece Man vänjer sig.

  Saknade också gamla "senaste inlägg", men har vant mig vid nya "olästa inlägg" som funkar bra. Mobilversionen är också riktigt schysst.

  En sak jag stör mig på dock, är den lite väl liberala utspridningen av smileys. Hur många "2004:eek:r" har ni i era källare...? Lite av ett i-landsproblem iofs, antar jag :)
   
 16. Elvis

  Elvis Medlem

  Det är ett väldigt tryck på forumet just nu. Är det rekord tro? Jag har svårt att hänga med i alla fall. Jättekul! Bra jobbat, @Anders Landström!!!
   
 17. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Tackar, det är jag som ska tacka. Kul att det tagit fart och att så många medlemmar skriver på forumet.
   
  Elvis gillar detta.
 18. CH

  CH Medlem

  Håller med. Kul att det blivit sådan fart på forumet men samtidigt så är det betydligt svårare att hålla sig à jour eftersom man inte hänger här lika ofta som för ~2 år sedan.
  Återstår bara att se när @Matlen och @StefanAkiko passerar en i gjorda inlägg. Lär ju vara rätt snart med tanke på vilket snitt de har i inlägg/dag.
   
 19. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Får se hur länge det går innan man kroknar...som ny medlem så bubblar man ju lätt av entusiasm, förr eller senare blir man nog trött, cynisk och uppgiven som du. ;)

  ...snittet per dag hade faktiskt varit kul att räkna på...eller också inte...:oops:
   
  Last edited: 12 mars 2014
 20. CH

  CH Medlem

  Haha
  Trött, cynisk och uppgiven har jag alltid varit. Skillnaden nu mot då är mängden tid man kan lägga här på arbetstid.
  Tänkte klistrat in en bild där det var ganska uppenbart vilka tider jag brukar vara här men hittar det inte funktionen på den nya plattformen. Finns den inte längre @Anders Landström eller är det jag som inte hittar det?
   

Dela sidan