Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Unik Pinot Noir

handlavin.se

Leverantör
En älskad och unik Pinot Noir är tillbaka med ny årgång efter att ha varit slutsåld i över ett år. Det är den mycket udda men underbara Gottfried Lamprecht som väljer att gå sin egen väg och inte vill att sina viner skall vara som alla andra viner i området Steiermark. Nätviner blir ju inte så ofta recenserade i Sverige, men vinbloggaren Magnus Reuterdahl (VinoTinto), David Lindén (Svenssonsmakaren), Elke Jung (Vinbanken) och Magnus Ericsson (Helsingborgs Dagblad) har provat viner från Gottfried och gillar dem skarpt.

Vinerna vi har för närvarande är:

Herrenhof Buchertberg Weiss som är en biologisk Gemischter Satz (field blend) som kan bestå av upp till 20 olika druvsorter och man skördar samtliga druvor samtidigt och sätter ihop dem till en läcker cuvée som kräver en skicklig källarmästare. Vinet är redan drickfärdigt, men kan ligga 5-7 år.
http://handlavin.se/vinbutik/87-herrenhof-lamprecht-buchertberg-weiss.html

Herrenhof Eisenberger Hummergraben som är ett sidoprojekt som gjordes i hyrd mark i Eisenberg. Vingården såldes senast och vi har endast några flaskor av detta vin kvar och är ett vin som aldrig mer kommer tillbaka. Totalt tillverkad produktion 300 liter.
handlavin.se/vinbutik/89-herrenhof-lamprecht-eisenberger-hummergraben.html

Herrenhof Pinot Noir - Biologisk Pinot som inte är dränkt i ek utan har mycket av det druvtypiska kvar. Gottfried själv anser att det är en klassisk Pinot som man inte har mixtrat med för att göra den publikvänlig eftersom många Pinot-viner går åt exakt samma håll. Här finner du bara en lätt hint av ek och fina toner av hallon och jordgubb och med fina mineraler.
http://handlavin.se/vinbutik/88-herrenhof-lamprecht-pinot-noir.html

Herrenhof Buchertberg Rot är en biologisk Cuvée bestående av 80 % Pinot Noir, 10 % Blaufränkisch, 5 % St. Laurent samt 5 procent av druvsorten "Blauer Wildbacher" som inte är så känd direkt och odlas främst i Steiermark och har en total areal på 450 hektar i landskapet och främst används för ett lokalt vin annars vid namn "Schilcher". Vinet har legat 11 månader på ekfat.
http://handlavin.se/vinbutik/106-buchertberg-rot.html
Själv kan jag inte få nog av vinerna från Gottfried och jag ser fram emot att besöka denna unga vinmakare i sommar igen som målar tavlor och har ofta artister som spelar live-musik i vinkällaren när han inte sysslar med vinet.

Hänger du med i Tyskan så kan du se nedan en video från när Gottfried gräver ett stort hål för att visa upp jordmånen i området.


Skrivet om Herrenhof Lamprecht: Vinbanken Buchertberg Weiss, AquaVitae Buchertberg Weiss, AquaVitae Pinot Noir, SvenssonSmakaren Pinot Noir, Helsingborgs Dagblad Eisenberger Hummergraben
 
Toppen