Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Vad är det vi håller på med nu med Smaka@finewines.se?

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
En liten förklaring är kanske i sin ordning.

Under de fem år som finewines.se är det inte bara vi som har utvecklats i vår kunskap om vin och vårt intresse. Även Sverige har genomgått en förändring när det gäller kunskap, intresse och, framför allt, utbud.

Rosengrendomen, och möjligheterna för privatimport som var följden, har fått mycket kritik för att föra in det privata vinstintresset i Sverige. Men vad som ignoreras i detta är de positiva aspekterna som var den direkta följden; plötsligt kunde vi köpa vin direkt från producenter, negocianter och återförsäljare runt om i Europa. Det gjorde att många av oss plötsligt fick tillgång till att prova viner som vi tidigare bara drömt om. Viner från odlare som var för små att komma in på bolaget, eller för exklusiva att lyckas plocka en flaska av.


Detta, mer än någonting, har lett till ett uppsving i landets generella kunskap och intresse i så kallade "fine wines". Någonting som har spillt över till Systembolaget som, och tro inget annat, har snokat runt och sett vad människor dricker, läser och diskuterar. Det ökade intresset har också lett till att många små importörer har vågat ta steget ut att satsa på direktimport och försäljning. För att plocka in de viner de brinner för, i små volymer och för intresserade konsumenter.

Mängden underbara viner som finns ute världen är helt enorm. Vi vill se till att vinerna och de importörer som delar vårt intresse och passion för kvalitet lyfts fram och får visa upp sina produkter.

För det ska ni veta. De som arbetar på importörerna, oavsett storlek, har samma vinintresse som vi. Om de kunde sälja mer kvalitetsviner så skulle de göra det. I dag är det marknaden för bulk som dominerar i Sverige. Men viljan att representera kvalitetsviner och en balanserad portfölj är större än någonsin.

Och vi vill hjälpa till att öka medvetenheten om dessa viner.

Vi ser fram mot att fler vinimportörer hör av sig till oss och vill vara med att visa upp sina viner i framtiden. Det är bara tillsammans som vi kan öka medvetenheten om kvalitetsviner. För det finns intresserade människor i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

En stor del av dem läser här.

Vinmässan på Vinkällaren Grappe är en testomgång. Om den slår väl ut så kommer vi att ta det vidare och även sikta på att ha en provning/mässa i Göteborg i höst.

Vi kommer också att titta på andra aktiviteter för att aktivera forumet och se till att ni, kära medlemmar, får ut mer av ert medlemskap.

Mer information kommer i den här forumdelen.

Och det ska ni veta: vi tar gärna mot förslag på aktiviteter. Och vill ni anordna finewines.se-event i er stad så är vi alltid öppna för diskussion!

Med vänliga hälsningar,

Jimmy Forsman & Anders Landström.
 

perpro

Medlem
SV: Vad är det vi håller på med nu med Smaka@finewines.se?

Då har du en förhandsbokning om ni kommer till Göteborg :p
 
Toppen