Vad betyder en fras?

Diskussion i 'Övrigt' startad av Jimmy Forsman, 3 november 2008.

 1. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.

  Jag har suttit och läst i Stora Satans lanseringsplan för 2009 nu på morgonkvisten och en formulering de gjort gällande boxvinskunder fastnade i mitt sinne, nämligen denna härliga formulering:

  Nej men boxar är ju så praktiska och bra att ha med sig på båten/i stugan/husvagnen/kanoten/i bilen/på flygen/till kyrkan/på knytkalas etc.

  Jävla muppar!
   
 2. SUPRA

  SUPRA Bäst

  SV: Vad betyder en fras?

  Det är ju så bekvämt när man seglar, campar osv. att ha en dunk med sig istället för flaskor som bara går sönder... :D
   
 3. anders

  anders Medlem

  SV: Vad betyder en fras?

  Var det inte något inslag på Dr Åsa (eller vad det nu heter) igår om att antalet kärr... kvinnor med alkoholproblem har ökat med 50 % de senaste åren och att detta till stor del beror på BiB...?
  Sedan kan man undra över formuleringen om 'relativt stort intresse för mat och dryck' om man dricker BiB... man får lägga vääääldigt hård betoning på ordet 'relativt' för att få ihop det...
   
 4. Håkan

  Håkan Medlem

  SV: Vad betyder en fras?

  Systembolaget skall ju begränsa drickandet men satsar istället på förpackningar som främjar supandet. Skicka detta påstående till Systembolagets kundtjänst, ni får garanterat ett ganska kryptiskt svar.
   
 5. anders

  anders Medlem

  SV: Vad betyder en fras?

  Där får vi nog faktiskt SS betraktas som oskyldiga. När det begav sig ville SS inte ha in BiB i sortimentet just med hänvisning till risk för ökat drickande. Det var EU (med benäget bistånd av ledande vinnissar vill jag minnas) som tvingade in BiB med hänvisning till att en produkt får inte diskrimineras bara på grund av förpackningen.
  Och hur rätt hade inte SS om det ökade drickandet...? Pöbelsvensson är i mångt och mycket en sorglig skepnad, suck.
   
 6. Pomerol

  Pomerol Medlem

  SV: Vad betyder en fras?

  Helt rätt, oavsett om vad man kan tro så var Systembolaget starkt emot BIB när det kom (och är väl det fortfarande).

  Detsamma med alkoläsken - ni kommer väl ihåg Hooch?

  Det pinsamma är att fram till 1995 fick inte extrastark öl säljas i Sverige. Man slapp visserligen Arboga 10,2 men gick även miste om spännande belgare... Roligaste är det väl med öl som till exempel Orval. När den kom till Sverige var den inte extrastark men i och med att den innehöll jästfällning efterjäste den på flaskan och procenten klättrade över den tillåtna gränsen.
   

Dela sidan