Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Var köper ni Barolo?

Generellt så verkar priserna i Sverige vara ganska bra på Barolo men det kommer i små mängder och som vanligt väldigt få producenter. Äldre Barolo köper man ofta via BaroloBrunello men har ni tips på var man annars köper Barolo (och naturligtvis även Barbaresco) enklast och billigast. England verkar inte ha så bra priser och har hittar få bra affärer som har ett brett sortiment.

Tipsa på
 

Gurto

Medlem
Förutom Barolobrunello har jag beställt från
http://www.weinhauspeterwolf.de/
en gång. Beställde Rattis Marcenasco 08 efter att ha provat en flaska köpt på bolaget (då jag kom på att jag ville ha fler hade årgången bytts till 09 på SB samt att det ju blev billigare att köpa från Tyskland). Gick smidigt och smärtfritt att beställa därifrån. Inget jätteutbud på just Barolo men i alla fall några trevliga producenter till vettigt pris (iaf på Marcenasco när jag beställse) och så en hel del från andra regioner/länder (har dock inte botaniserat runt så mycket på sidan och inte alls jämfört priser).
 

egonx

Medlem
Svårt. Endast köpt Barolo i Barolo, SB och Atomwine. SB har väll hyfsat med Barolo men sämre med Barbaresco. Priserna är väll OK. Höll på att bli ruinerad av rean på Domencio Cleriocs Pajana förra året. Var tvungen att köpa lådvis innan den äntligen tog slut. Skulle vara grymt om det kom en motsvarande Caviste för Piemonte.
 
Trådskapare
A
Superiore.de har lite grann, men har kanske mest blandat från Italien.

http://www.grandivinialba.com/pag/index-ecommerce.html?lingua=2 har en hel del.

http://www.grandibottiglie.com/shop/it/ har mycket, framförallt äldre saker, men frakten är hutlös.

Sen har väl Töpler rätt mycket nytt i omgångar också. Iaf från vissa producenter.

Grandi Vini har jag handlat på plats hos och Töpler köper jag ju en del från men ingen känns som de har bra priser på nya årgångar.
 

mmh

Medlem
England verkar inte ha så bra priser och har hittar få bra affärer som har ett brett sortiment.

Tipsa på

Armit och FRW har jag köpt en del Barolo från i England (jo jag vet, du rekommenderar inte FRW, men jag har inte haft problem med dem än så länge). Köper dock allt för lite Barolo och Barbaresco överlag, men det kanske det blir ändring på efter Armits italienprovning i slutet av mars....ja just det, köpstopp då jag redan spenderat hela årets vinbudget på 2012 Bourgogne och norra Rhone:oops:
 

chambertin

Medlem
För egen del har det blivit Atomwine, SB och några enklare Barolo från Carlo Merolli.
Längre tillbaks hade jag en langare i Frankrike som ordnade Aldo Conterno åt mig men den killen har kånkat.

Här har jag också handlat lite Italienskt (http://www.weinpalais.de/) men det är några år sedan sist.
 
Toppen