Mattias Schyberg
Administratör
Har aldrig riktigt förstått detta...
Jag kan visserligen förstå att många ofta vill ha stramheten från ett riktigt torrt och friskt vin, vilket jag såklart håller med om många gånger, men oavsett hur gott det är med kött så vill jag ändå varva med fisk emellanåt.
Jag tänker då på exempelvis Moscato d'Asti som de flesta vinnördar brukar uppskatta som dessertvin, men varför pratar ingen om alla söta varianter av Champagne? Det borde ju gå att få till oerhört trevliga söta viner med den höga syran som Champagne brukar ha, om man dessutom får fina bubblor på köpet, vad kan gå fel liksom?
Tycker inte ni Champagne-nördar att det hade varit trevligt att avsluta måltiden med en riktigt trevlig och söt Champagne någon gång då och då? Jag vet att jag hade uppskattat det. Är det bara Italien som skall representera de söta bubbelvinerna i vinvärlden?
Många frågor som jag har funderat på men aldrig lyckats förstå, eller fått svar på.
Och innan någon hinner före så stjäl jag denna billiga floskel:
"Champagne should be cold, dry and, hopefully, free." Christian Pol Roger
Jag kan visserligen förstå att många ofta vill ha stramheten från ett riktigt torrt och friskt vin, vilket jag såklart håller med om många gånger, men oavsett hur gott det är med kött så vill jag ändå varva med fisk emellanåt.
Jag tänker då på exempelvis Moscato d'Asti som de flesta vinnördar brukar uppskatta som dessertvin, men varför pratar ingen om alla söta varianter av Champagne? Det borde ju gå att få till oerhört trevliga söta viner med den höga syran som Champagne brukar ha, om man dessutom får fina bubblor på köpet, vad kan gå fel liksom?
Tycker inte ni Champagne-nördar att det hade varit trevligt att avsluta måltiden med en riktigt trevlig och söt Champagne någon gång då och då? Jag vet att jag hade uppskattat det. Är det bara Italien som skall representera de söta bubbelvinerna i vinvärlden?
Många frågor som jag har funderat på men aldrig lyckats förstå, eller fått svar på.
Och innan någon hinner före så stjäl jag denna billiga floskel:
"Champagne should be cold, dry and, hopefully, free." Christian Pol Roger
Last edited: