Vart får tag på BRA oxfile i västsverige?

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av v_skogh, 16 februari 2008.

 1. Mysonoxen

  Mysonoxen Medlem

  SV: Vart får tag på BRA oxfile i västsverige?

  Påminner om en resa jag gjorde med x2000 för en del år sedan. snett bredvid mig satt ett par i 60-årsåldern som vunnit en kryssning + tågresa på bingolotto och som prompt skulle skryta med detta för sina ointresserade medpassagerare.

  Sedan började de beställa mat och trodde att det ingick vilket det inte gjorde "men det står ju att ni har tillgång till restaurangvagn" sa den mycket korkade kvinnan i sällskapet. "Nåja, vi har ju egen mat med och kött på restauranger är aldrig riktigt genomstekt" fnös hon sedan och drar upp en burk med sura gamla mackor som luktade så illa att halva kupén fick kväljningskänslor.

  "Och champagne har vi med" säger hon och drar upp en flaska mousserande vin, ett tyskt otyg till vin i 50 kronors klassen som jag inte vet om det saluförs längre.

  Då kommer äntligen straffet från Gud. Flaskan är ljummen och har skumpat runt en del, en ljudlig korksmäll hörs och så har både kärring och gubbe fått en rejäl ofrivillig dusch och deras sura mackor simmar i halva flaskinnehållet.

  Kan villigt erkänna att jag skrattade gott åt de där dårarna.
   
 2. v_skogh

  v_skogh Medlem

  SV: Vart får tag på BRA oxfile i västsverige?

  Jag tänkte mest på kvaliten som vi fick kontra priset, normalt sett älskar jag en bra filé.
  Men jag kan hålla med, en fin entrecote står sig alltid bra och känns oftast som ett säkrare kort då kvaliten av någon anledning verkar vara jämnare.
   
 3. lepatrik

  lepatrik Medlem

  SV: Vart får tag på BRA oxfile i västsverige?

  Var sak har sin plats, samma gäller för oxfile och entrecote ;) även om jag oftast föredrar entrecote finns det många gånger riktigt bra oxfile är "priceless".
   

Dela sidan