Vin till biff Rydberg

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av thunberg, 27 augusti 2016.

  1. thunberg

    thunberg Flaskfantast Administratör

    Jag vet att det bästa (enligt många, så även mig) är en öl till biff Rydberg men nu vart det så att jag inte fått välja dryck utan ska plocka fram rött till denna maträtt. Det kommer bli en klassisk biff Rydberg med oxfilé, tärnad potatis, färsk pepparrot, senap, lök och äggula. Kan själv inte avgöra om man ska gå åt det lite lättare hållet (typ PN) eller om man ska satsa på en CS eller liknande. Smått akut är det också, måste veta inom ett par timmar :nagelbitare: :vägg:
     
  2. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

    Utan att ha någon specifik koll; borde inte de flesta lätta- till medelfylliga rödviner funka lysande här? Jag hade valt ett vin jag var sugen på vid tillfället och tror nog att det hade funkat hur bra som helst faktiskt. Hellre lättare än tyngre. En krallig pinot noir funkar till det mesta! :)
     
    danryd och thunberg gillar detta.
  3. thunberg

    thunberg Flaskfantast Administratör

    Kanske en SP68? Borde passa de flesta vinalfabeter.
     
    Mattias Schyberg gillar detta.
  4. danryd

    danryd :)

    Lite sen, men detta har ju lite samma problem som med råbiff, rå äggula, kraftig senap och pepparrot osv. Råbiffen är ju dock mer metallisk vilket försvårar det ytterligare. Där funkar ju pn oftast väl.

    Utöver mitt sidospår kan jag bara instämma helt med Mattias ovan
     
  5. Alpha

    Alpha Medlem

    En CS från Napa hade jag valt. Vad blev det och hur funkade det?
     
    Omar Khayyam gillar detta.
  6. thunberg

    thunberg Flaskfantast Administratör

    Det blev månadens vin, 2012 Ledge Garnacha Los Topos. Ska inte avslöja hur det passade, får man läsa sedan under rätt ämne.
     
    Alpha gillar detta.
  7. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

    Härligt! En riktigt teaser. Skynda dig in och skriv! :)
     

Dela sidan