Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Vinbarer i Rom/Neapel/Amalfikusten

mackan92

Medlem
Hej,

Ska om ett par veckor ta en tripp ner till Italien och närmare bestämt besöka Rom, Neapel och vara på Amalfikusten (Sorrento, Capri och Positano) och skulle vilja få rekommendationer på vinbarer och restauranger i områdena.

Mottages tacksamt!

/M
 

Henrik_T

Medlem
Nu är det nog tveksamt med så kort varsel men skulle absolut kolla, om budgeten tillåter, om La terazza i Rom har bord.
Oerhört god mat tyckte jag och fantastisk utsikt.
 

Freakalis

Medlem
Har inte så mycket tips på vinbarer dessvärre men när vi var nere i Neapel 2019 så gick vi en kortare vandringstur ut med Amalfikusten som kallas för path of the gods. En 3h tur som avslutades med en grym middag på La Tagliata i Positano
Både vandringsturen och restaurangen rekommenderas starkt.
Vandringen finns att boka via https://abnb.me/PTo4hEXGtrb

I Neapel finns en butik som heter Grangusto som har en stor vin avdelning. Finns även mycket ost & chark.

Oak Napoli Wine and craft Beer var ganska trevligt.

I Rom måste man käka trapizzino. En koncept som finns på ett par ställen i Rom. Vi käkade på Be.Re där man även kan få riktigt bra cask öl.
 
Toppen