Vinets dag

Diskussion i 'Övrigt' startad av Anders Landström, 9 december 2019.

 1. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Är det någon som är involverad i eventet Vinets Dag (i Stockholm för 2020 på Nalen). Dök upp i mitt flöde men aldrig varit på någon av dessa.event. Brukar det vara trafikerat?

  PS. Munskänkarnas logo är verkligen ståndaktig

  upload_2019-12-9_13-49-40.png
   
 2. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  SM i vinprovning ordnas då, ett antal 4-mannalag tävlar, dels branschfolk och dels några vinprovarföreningar. Var med och presterade dåligt i AuZones lag i början av 2019 och antar att vi blir inbjudna nu också.
   
  Last edited: 9 december 2019
  Anders Landström gillar detta.
 3. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Hur gick det 2019? Med dig i laget bör ni ha varit i toppen
   
 4. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Sorry, missade ett ord i mitt inlägg, det skulle stå "presterade dåligt". :):confused: Vi hamnade under mitten och gjorde framför allt dåligt från oss på de röda, men OK på de vita. Tidigare har AuZones lag lyckats bättre, och det är inte så mycket rotation på deltagandet eftersom det är tidigare klubbmästare (de fyra senaste som kan ställa upp) som skickas. Bara jag hade inte varit med förut. Ett lag från Munskänkarna vann. Eftersom senaste klubbmästerskapet i år vanns av en tidigare klubbmästare kan vi bli exakt samma lag nästa gång.
  Ärligt talat är jag nog betydligt sämre idag på riktigt "breda" blindprovningstävlingar med viner från svenskt sortiment än vad jag var för 5-10 år sedan. Jag är ärligt talat inte så intresserad längre av att prova nya udda druvor, producenter och ursprung i säg 75-150 kr-klassen som är "fruktiga" eller "prisvärda". Jag är inte heller lika frekvent besökare på vindagar där man kan prova brett och kalibrera sig på aktuellt SB-sortiment. Istället är jag mer intresserad av att hålla koll på årgångar i klassiska regioner som jag vet att jag gillar (i första hand Champagne, Bourgogne, Bordeaux, Rhône, de bästa tyska rieslingområdena, i viss mån Piemonte), och även att då och då hitta nya bra producenter "mellanklass" i några av dessa regioner.
  Vi hade dock en annan i laget som frekventerar SB:s nyhetsprovningar och håller sig mer à jour än de övriga.
   
  Last edited: 9 december 2019
  Crist(al)ian 77 gillar detta.
 5. buteljen

  buteljen Medlem

  Jag var med i laget som (överlägset :rolleyes:) vann SM i blindprovning för två år sedan :).
  Det är en vinmässa samtidigt där folk blir rätt så berusade av att prova alltför mycket vin :D
   
  Last edited: 9 december 2019
  Trydebull, gece och Per Stade gillar detta.

Dela sidan