Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Vingården Stagård

handlavin.se

Leverantör
Då var det dags för en ny vingård i sortimentet! Det är vingården Stagård som drivs av Urban Stagård tillsammans med sin fru Dominque.

Urban kom som barn till Österrike från Sverige och hans föräldrar tog över vingården från morföräldrarna 1985. Urban och hans fru tog över vingården i sin tur 2005 och har ställt om vingården på ekologisk produktion och även ökat på den totala odlingsarealen. Vingårdarna som ligger ovanför Donau-floden i Krems an der Donau består av totalt 13 hektar och har Wachau och Kamptal som närliggande grannar.


Vi har valt att ta in i totalt fyra viner från Stagård till en början och det är viner av druvsorterna Grüner Veltliner och Riesling och vi är själva barnsligt förtjusta i dessa viner.

Önskar man andra viner från Stagård så har vi alltid möjlighet att importera dessa till er inklusive svensk alkoholskatt och svensk moms.

När vi ändå besökte våra vingårdar i Österrike under sommaren passade vi på att ha med oss videokameran och har gjort fyra intervjuer totalt med Urban Stagård.

http://handlavin.blogspot.se/2012/08/vingarden-stagard.html


Med vänliga hälsningar

Peder Molin
Handlavin.se
070-595 7713
 
Toppen