Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Vininferno, planeringstråden.

SUPRA

Bäst
SV: Vininferno, planeringstråden.

Vad säger ni, dags att planera upp en afton och minnas 80-talet, närmare bestämt 1988?
 

anders

Medlem
SV: Vininferno, planeringstråden.

Ok, den här tråden har varit död på tok för länge.

Om jag räknar rätt så är vi nu framme vid nummer IV. För att bryta stockholmsdominansen föreslår jag lördagen den 21 augusti på PM i Växjö. Hotell till billig slant finns att tillgå (jag brukar lägga 500 för ett singelrum om jag minns rätt). Det här är en intresseundersökning men ju tidigare vi kan få ihop några hugade spekulanter desto större chans har vi att få till det.
Tanken är att vi samlas för en trevlig eftermiddag i PM:s gamla vinkällare för att sedan gå över till restaurangen och kämpa oss igenom en hygglig meny.
 
SV: Vininferno, planeringstråden.

Stockholm_logo.gif
 

anders

Medlem
SV: Vininferno, planeringstråden.

Jag kan förstå att stockholmarna är skraja för att lämna hembygden. Ni har naturligtvis hört att ute i landet så "knackas det bög". Men ryktet är överdrivet. Vi slår inte ner någon för deras sexuella läggning. Det har bara med ursprunget att göra.
Frågar någon mig så är dessutom stockholmare inte att betrakta som homosexuella i gemen. Homosexuella är betydligt mer tuffa och maskulina än stockholmaren i genomsnitt. Stockholmare är mer att betrakta som asexuella. Så till alla homosexuella läsare som blev upprörda över att först få känslan av att jämföras med stockholmare: Jag ber om ursäkt.
Fan, där fick jag till sågningen bra. ;D
 

Per Stade

Lege artis
SV: Vininferno, planeringstråden.

anders skrev:
Jag kan förstå att stockholmarna är skraja för att lämna hembygden. Ni har naturligtvis hört att ute i landet så "knackas det bög". Men ryktet är överdrivet. Vi slår inte ner någon för deras sexuella läggning. Det har bara med ursprunget att göra.
Frågar någon mig så är dessutom stockholmare inte att betrakta som homosexuella i gemen. Homosexuella är betydligt mer tuffa och maskulina än stockholmaren i genomsnitt. Stockholmare är mer att betrakta som asexuella. Så till alla homosexuella läsare som blev upprörda över att först få känslan av att jämföras med stockholmare: Jag ber om ursäkt.
Fan, där fick jag till sågningen bra. ;D

Med andra ord är ditt förslag Zürich?
 

Elvis

Medlem
SV: Vininferno, planeringstråden.

Anders tillbaka i gammal god stil! Härligt! :D

Hur är restaurang- och vinutbudet i Zürich?
 

Bubblaren

Medlem
SV: Vininferno, planeringstråden.

Men vad fasiken är definitionen på Stockholmare?? Konstaterade härom dagen att enkom 1 av 7 kollegor som bor i Stockholm är födda här. Har ungefär samma inom vänskapskretsen. Så vad är en "stockholmare"??
 

anders

Medlem
SV: Vininferno, planeringstråden.

Elvis skrev:
Anders tillbaka i gammal god stil! Härligt! :D

Hur är restaurang- och vinutbudet i Zürich?

Jodå, jag har börjat hitta en del pärlor. Bäst hittills får jag säga att Carlton är. De kör dels BYO, dels har de en riktigt hygglig vinlista med mycket på glas. Bra pris på fasta menyer också. Hamnar där minst en gång i veckan. Dessutom är personalen vinnördar så det ger ju dessutom bra kontakt.

Har provat tre av stjärnkrogarna så här långt. Mest imponerad var jag av Mesa som statusmässigt ligger tvåa i stan. Högst ligger Kunststuben (två stjärnor, 19 GM-poäng, anses som en av de bästa i Schweiz) men jag tyckte att rätterna var lite väl anonyma. Vällagade naturligtvis men jag tycker att konsten är att få en flodhäst att dansa Svansjön dvs att plocka ut så mycket smak det bara går ur råvarorna och fortfarande hålla det elegant. Jag är ingen fantast av ost mot slutet av måltiden så jag bad köket att överraska mig med något istället. Det var först när jag fick denna specialbeställda rätt i form av en hummersoppa som den dansande flodhästen dök upp.

Maten på restauranger är relativt dyr men då flaskorna ofta, förvånansvärt nog, är klart solidariskt prissatta så kompenserar det i viss mån. Undantaget är just Kunststuben som utan att blinka ville ha styvt 5 lax för DP 2000 och Krug GC. Den siste idioten är inte född...
Dock finns det t ex en vinbar som säljer 2005 Ch Lascombes för CHF 120 (ca SEK 850) och det är ett klart konkurrenskraftigt pris.

Kött är rejält mycket dyrare än i Svedala, typ minst det dubbla. Dock håller det generellt en bättre kvalitet då det i regel är mört när det säljs.

Det gäller verkligen att hålla tungan i rätt mun när man shoppar. Louis Roederer är helt sanslöst prissatt. Jag får medhåll från restaurangpersonal om detta när jag snackar med dem. Av någon anledning är LR ett "högstatusmärke", fast jag har aldrig sett den ute på lokal, bara i stans dyraste (tror jag) vinaffär. Vill minnas att de ville ha CHF 65 för en panna vilket motsvarar ca 460 spänn för Brut Premier! Helt horribelt! Dock kan man i gengäld plocka på sig en Taittinger Brut Réserve på Coop för CHF 45 vilket ger ca 320 riksdaler. Gissa vilken som är husskumpan...

Öl är också ledsamt prissatt. Efter att vara bortskämd i München känns det lite deppigt att beställa bärs i Zürich. Först av allt säljs ölen oftast i 33 cl och ibland 50 cl. För en som är van vid Mass (1 liter) känns det jävligt fjösigt. Detta föranleder naturligtvis kommentarer angående schweizarnas testosteronnivå och liknande epitet som jag också använder på stockholmare. :D Ölen känns dyr också eftersom jag inte är van vid svenska priser utan jämför med Tyskland.
 

anders

Medlem
SV: Vininferno, planeringstråden.

Bubblaren skrev:
Men vad fasiken är definitionen på Stockholmare?? Konstaterade härom dagen att enkom 1 av 7 kollegor som bor i Stockholm är födda här. Har ungefär samma inom vänskapskretsen. Så vad är en "stockholmare"??

Läser du inte inlägget...? Stockholmare = asexuell. Det är alltså precis som för en borg en assimileringsprocess. Jag hoppas att något parti inser problematiken och lovar gratis ryssfemmor eller liknande till folk som kommer utifrån för att undvika detta men med tanke på att hela packet i sjuklövern är fullständigt assimilerade så inser de inte problematiken. ;)
 

Bubblaren

Medlem
SV: Vininferno, planeringstråden.

anders skrev:
Läser du inte inlägget...? Stockholmare = asexuell. Det är alltså precis som för en borg en assimileringsprocess. Jag hoppas att något parti inser problematiken och lovar gratis ryssfemmor eller liknande till folk som kommer utifrån för att undvika detta men med tanke på att hela packet i sjuklövern är fullständigt assimilerade så inser de inte problematiken. ;)

Ursäkta mig, men har du nu inte hamnat i det mest "asexuella" av hålor som finns - ZÜRICH!!!
Har halva schläkten i stan, är inte ett dugg imponerad av stadens invånare.
 
SV: Vininferno, planeringstråden.

Bubblaren skrev:
Ursäkta mig, men har du nu inte hamnat i det mest "asexuella" av hålor som finns - ZÜRICH!!!
Har halva schläkten i stan, är inte ett dugg imponerad av stadens invånare.

:) Jo, the gnomes of Zürich (mina kunder, u know...) är inte precis kända för att slå loss i onödan... Champagnenörderi ligger dock för dem - det är lyx med lagom låg profil och avnjutes med fördel i bankens direktionsmatsal eller i salongen hemmavid med utsikt över sjön (från västra stranden, förstås!)...
 
SV: Vininferno, planeringstråden.

anders skrev:
Jodå, jag har börjat hitta en del pärlor. Bäst hittills får jag säga att Carlton är. De kör dels BYO, dels har de en riktigt hygglig vinlista med mycket på glas. Bra pris på fasta menyer också. Hamnar där minst en gång i veckan. Dessutom är personalen vinnördar så det ger ju dessutom bra kontakt.

Har provat tre av stjärnkrogarna så här långt. Mest imponerad var jag av Mesa som statusmässigt ligger tvåa i stan. Högst ligger Kunststuben (två stjärnor, 19 GM-poäng, anses som en av de bästa i Schweiz) men jag tyckte att rätterna var lite väl anonyma. Vällagade naturligtvis men jag tycker att konsten är att få en flodhäst att dansa Svansjön dvs att plocka ut så mycket smak det bara går ur råvarorna och fortfarande hålla det elegant. Jag är ingen fantast av ost mot slutet av måltiden så jag bad köket att överraska mig med något istället. Det var först när jag fick denna specialbeställda rätt i form av en hummersoppa som den dansande flodhästen dök upp.

Maten på restauranger är relativt dyr men då flaskorna ofta, förvånansvärt nog, är klart solidariskt prissatta så kompenserar det i viss mån. Undantaget är just Kunststuben som utan att blinka ville ha styvt 5 lax för DP 2000 och Krug GC. Den siste idioten är inte född...
Dock finns det t ex en vinbar som säljer 2005 Ch Lascombes för CHF 120 (ca SEK 850) och det är ett klart konkurrenskraftigt pris.

Kött är rejält mycket dyrare än i Svedala, typ minst det dubbla. Dock håller det generellt en bättre kvalitet då det i regel är mört när det säljs.

Det gäller verkligen att hålla tungan i rätt mun när man shoppar. Louis Roederer är helt sanslöst prissatt. Jag får medhåll från restaurangpersonal om detta när jag snackar med dem. Av någon anledning är LR ett "högstatusmärke", fast jag har aldrig sett den ute på lokal, bara i stans dyraste (tror jag) vinaffär. Vill minnas att de ville ha CHF 65 för en panna vilket motsvarar ca 460 spänn för Brut Premier! Helt horribelt! Dock kan man i gengäld plocka på sig en Taittinger Brut Réserve på Coop för CHF 45 vilket ger ca 320 riksdaler. Gissa vilken som är husskumpan...

Öl är också ledsamt prissatt. Efter att vara bortskämd i München känns det lite deppigt att beställa bärs i Zürich. Först av allt säljs ölen oftast i 33 cl och ibland 50 cl. För en som är van vid Mass (1 liter) känns det jävligt fjösigt. Detta föranleder naturligtvis kommentarer angående schweizarnas testosteronnivå och liknande epitet som jag också använder på stockholmare. :D Ölen känns dyr också eftersom jag inte är van vid svenska priser utan jämför med Tyskland.

Ett ställer som
anders skrev:
Jodå, jag har börjat hitta en del pärlor. Bäst hittills får jag säga att Carlton är. De kör dels BYO, dels har de en riktigt hygglig vinlista med mycket på glas. Bra pris på fasta menyer också. Hamnar där minst en gång i veckan. Dessutom är personalen vinnördar så det ger ju dessutom bra kontakt.

Har provat tre av stjärnkrogarna så här långt. Mest imponerad var jag av Mesa som statusmässigt ligger tvåa i stan. Högst ligger Kunststuben (två stjärnor, 19 GM-poäng, anses som en av de bästa i Schweiz) men jag tyckte att rätterna var lite väl anonyma. Vällagade naturligtvis men jag tycker att konsten är att få en flodhäst att dansa Svansjön dvs att plocka ut så mycket smak det bara går ur råvarorna och fortfarande hålla det elegant. Jag är ingen fantast av ost mot slutet av måltiden så jag bad köket att överraska mig med något istället. Det var först när jag fick denna specialbeställda rätt i form av en hummersoppa som den dansande flodhästen dök upp.

Maten på restauranger är relativt dyr men då flaskorna ofta, förvånansvärt nog, är klart solidariskt prissatta så kompenserar det i viss mån. Undantaget är just Kunststuben som utan att blinka ville ha styvt 5 lax för DP 2000 och Krug GC. Den siste idioten är inte född...
Dock finns det t ex en vinbar som säljer 2005 Ch Lascombes för CHF 120 (ca SEK 850) och det är ett klart konkurrenskraftigt pris.

Kött är rejält mycket dyrare än i Svedala, typ minst det dubbla. Dock håller det generellt en bättre kvalitet då det i regel är mört när det säljs.

Det gäller verkligen att hålla tungan i rätt mun när man shoppar. Louis Roederer är helt sanslöst prissatt. Jag får medhåll från restaurangpersonal om detta när jag snackar med dem. Av någon anledning är LR ett "högstatusmärke", fast jag har aldrig sett den ute på lokal, bara i stans dyraste (tror jag) vinaffär. Vill minnas att de ville ha CHF 65 för en panna vilket motsvarar ca 460 spänn för Brut Premier! Helt horribelt! Dock kan man i gengäld plocka på sig en Taittinger Brut Réserve på Coop för CHF 45 vilket ger ca 320 riksdaler. Gissa vilken som är husskumpan...

Öl är också ledsamt prissatt. Efter att vara bortskämd i München känns det lite deppigt att beställa bärs i Zürich. Först av allt säljs ölen oftast i 33 cl och ibland 50 cl. För en som är van vid Mass (1 liter) känns det jävligt fjösigt. Detta föranleder naturligtvis kommentarer angående schweizarnas testosteronnivå och liknande epitet som jag också använder på stockholmare. :D Ölen känns dyr också eftersom jag inte är van vid svenska priser utan jämför med Tyskland.

Vad tycks om Caduff’s wineloft då? Tillbringade en del middagar där för 4-5 år sedan och då var det riktigt bra – och med Zürich bästa vinlista därtill... Minns speciellt deras icewine-utbud – som då var smått otroligt – synd bara att karln inte var lika förtjust i Champagne... :)
 
SV: Vininferno, planeringstråden.

anders skrev:
Jag kan förstå att stockholmarna är skraja för att lämna hembygden. Ni har naturligtvis hört att ute i landet så "knackas det bög". Men ryktet är överdrivet. Vi slår inte ner någon för deras sexuella läggning. Det har bara med ursprunget att göra.
Frågar någon mig så är dessutom stockholmare inte att betrakta som homosexuella i gemen. Homosexuella är betydligt mer tuffa och maskulina än stockholmaren i genomsnitt. Stockholmare är mer att betrakta som asexuella. Så till alla homosexuella läsare som blev upprörda över att först få känslan av att jämföras med stockholmare: Jag ber om ursäkt.
Fan, där fick jag till sågningen bra. ;D

När jag såg det här tänkte jag direkt : En perfekt pjäs för Anders.

http://www.alltomstockholm.se/start/article1383682.aos
 

anders

Medlem
SV: Vininferno, planeringstråden.

Bubblaren skrev:
Ursäkta mig, men har du nu inte hamnat i det mest "asexuella" av hålor som finns - ZÜRICH!!!
Har halva schläkten i stan, är inte ett dugg imponerad av stadens invånare.

Som jag skrev:
Detta föranleder naturligtvis kommentarer angående schweizarnas testosteronnivå och liknande epitet som jag också använder på stockholmare.

Det är ungefär lika eländigt, bara på lite olika sätt. ;)

NonPlusUltra skrev:
Vad tycks om Caduff’s wineloft då? Tillbringade en del middagar där för 4-5 år sedan och då var det riktigt bra – och med Zürich bästa vinlista därtill... Minns speciellt deras icewine-utbud – som då var smått otroligt – synd bara att karln inte var lika förtjust i Champagne... :)

Dit har jag inte hunnit ännu. Det ligger lite avsides i jämförelse med de områden jag normalt rör mig i. Men jag tackar för tipset och ska försöka ta mig dit i det närmaste. På grund av skatteregler åker jag inte hem lika ofta så det blir därmed en del helger att slå ihjäl.

shorepower skrev:
När jag såg det här tänkte jag direkt : En perfekt pjäs för Anders.

http://www.alltomstockholm.se/start/article1383682.aos

Jag kan bara citera Ford Fairlane - en riktig man - när det gäller den här pjäsen
like masturbating with a cheese grater: slightly amusing, but mostly painful.
 
Toppen