Vinlagring i Stockholm, anno 2014

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av gece, 23 juni 2014.

 1. gece

  gece Man vänjer sig.

  Jo, det börjar bli lite trångt i skåp och garderober här hemma i lägenheten, och jag vill gärna ge mina älsklingar lite utrymme att utvecklas på. Det är alltså dags att hyra in sig på någon extern lagring.

  För närvarande har jag nog <100 flaskor men det växer stadigt, så jag tänker utrymme för ~300 st vore nog lagom (eh, kanske med möjlighet att uppgradera :) ). Känner inget behov av kringtjänster i stil med databaser (Cellartracker finns ju redan...). Bor på Södermalm och har ingen bil så innerstan är det som gäller. Vill också gärna kunna bestämma hyfsat fritt när jag ska hämta och lämna mina grejer.

  De jag känner till sedan tidigare är Grappe, Magnusson Fine Wine och Vin-Pröjsarn. De två förstnämnda är ganska dyra och har rätt mycket kringgrejer, varav en del kan vara intressant (provningar t.ex.). Grappe har ju väldigt bra renommé också. Pröjsarn har en fördel i bra pris och att det ligger på Söder, har haft en nackdel i att det sprängts i berget men det verkar vara färdigt nu.

  Lite googlande ger också träff på t.ex. http://www.pelicanselfstorage.se/forvaring-hyra-forrad/vinforrad-vinforvaring vilket jag inte hört talas om förut, men det är hyfsade priser och till synes vettiga villkor.

  Vad vet forumet i frågan? Har vi ris eller ros till något av ovanstående etablissemang? Har vi förslag på något annat som jag borde överväga eller undvika? Några kringtjänster som är värda att betala extra för?
   
  Last edited: 23 juni 2014
 2. JakobZ

  JakobZ Medlem

  Kanske lite OT men har använt mig av Pelicans "vanliga" förråd och allt gått bra, schyssta villkor och vettig personal.
   
 3. Bror

  Bror Så lite plats, pengar och tid.. så mycket vin

  Jag bor i huset, och det är snart färdigsprängt. har dessutom förvaring i berget. Funkar bra, gott om utrymme och ständig tillgång
   

Dela sidan