Hej hej!
Årets vinresa blir lite längre och mera innehållsrik eftersom jag och frugan alltid åker till Bordeaux varje år, men i år kommer vi att vara borta i tre veckor då jag har en diaboliskt stor kloss pappaledighet + ordinär semester att ta ut och inkludera Alsace och Toscana då min fru aldrig varit där men blivit nyfiken bl.a. genom att ha läst "Toscana - ett vinlandskap" av Hugh Johnson samt sett mina gamla bilder från Alsace.
Vi kommer att begagna oss av tåg + hyrbil. Tåg därför att barnen gillar att åka tåg och det blir för stressigt med allt flygande. Vi flög ju till Orlando via Tyskland nyss och ska även flyga igen om 3 veckor då vi har ytterligare en veckas semester på Cypern. (ja jag lovar att hålla utkik efter Commandariaviner som inte finns härhemma, ett av få viner jag faktiskt anser funka till choklad.) Rutten blir Stockholm-Strasbourg-Route de Vin-Bordeaux-Greve in Chianti, och så hem via München (där blir det antagligen bira istället för vin).
Därför undrar jag om nån här kan ge lite roliga tips på odlare/producenter o.s.v. i Alsace och Toscana med omnejd, det är alltid kul att besöka lite udda, roliga, innovativa producenter. En fördel är om man pratar engelska på stället. Jag är dessvärre ingen linguist av rang. Jag vet vad fermentation malolactique betyder på franska, men jag kan inte ordet för blomkruka eller mygga, så min franska begränsar sig till vinspråk, liksom min italienska. (minns en gång på Château La Tour Blanche i Sauternes där jag blev guidad av en snubbe som bara pratade franska, och vi kommunicerade enbart via vintermer. Rätt pinsamt men kul så här i efterhand).
Årets vinresa blir lite längre och mera innehållsrik eftersom jag och frugan alltid åker till Bordeaux varje år, men i år kommer vi att vara borta i tre veckor då jag har en diaboliskt stor kloss pappaledighet + ordinär semester att ta ut och inkludera Alsace och Toscana då min fru aldrig varit där men blivit nyfiken bl.a. genom att ha läst "Toscana - ett vinlandskap" av Hugh Johnson samt sett mina gamla bilder från Alsace.
Vi kommer att begagna oss av tåg + hyrbil. Tåg därför att barnen gillar att åka tåg och det blir för stressigt med allt flygande. Vi flög ju till Orlando via Tyskland nyss och ska även flyga igen om 3 veckor då vi har ytterligare en veckas semester på Cypern. (ja jag lovar att hålla utkik efter Commandariaviner som inte finns härhemma, ett av få viner jag faktiskt anser funka till choklad.) Rutten blir Stockholm-Strasbourg-Route de Vin-Bordeaux-Greve in Chianti, och så hem via München (där blir det antagligen bira istället för vin).
Därför undrar jag om nån här kan ge lite roliga tips på odlare/producenter o.s.v. i Alsace och Toscana med omnejd, det är alltid kul att besöka lite udda, roliga, innovativa producenter. En fördel är om man pratar engelska på stället. Jag är dessvärre ingen linguist av rang. Jag vet vad fermentation malolactique betyder på franska, men jag kan inte ordet för blomkruka eller mygga, så min franska begränsar sig till vinspråk, liksom min italienska. (minns en gång på Château La Tour Blanche i Sauternes där jag blev guidad av en snubbe som bara pratade franska, och vi kommunicerade enbart via vintermer. Rätt pinsamt men kul så här i efterhand).