Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Vodka eller inte Vodka, det är frågan!

Jimmy Forsman

Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.
Foster's Group is hoping for a good return on the launch of Boomerang, a vodka produced exclusively from Chardonnay grapes grown in the Barossa Valley.

The Australian company is poised to sell five-times-distilled Boomerang in the US market, in a joint venture with Australian Chris Williams, who owns Wattle Creek winery in California's Sonoma Valley.

Boomerang has a suggested retail price of US$17.99 (£8.80) a bottle and is the first grape-based Australian vodka to be sold in the US.

'Boomerang vodka is made in Australia and because we're such a high-profile Aussie beverage company, Chris Williams came to us with the opportunity to sell it in the United States,' said Scott Weiss, managing director of Foster's Americas.

Boomerang is distilled five times, charcoal-filtered and bottled in South Australia, with a distinctive boomerang-shaped label. Foster's describes it as having a 'smooth, well-balanced and supple mouthfeel, approachable and easy to drink – perfect served neat or in a mixed vodka cocktail'.

However, vodka traditionalists argue that spirits made from grapes should not be classified as vodka in the first place. They recently lost a European Parliament battle to have vodka officially classified as a spirit produced solely from grain, potatoes or beet.'

Som alla säkert vet så har ju EU kommit fram till att man får kalla de flesta destillerade produkter för Vodka om man vill. De tappra få, Sverige, Norge, Finland (och till viss del Ryssland) kämpade tappert mot de Europeiska planerna men förlorade tyvärr. Straxt därefter lanserades den första Vodkan gjord på Druvan Viognier. och nu lanserar alltså Fucking Fosters en på Chardonnay.

Jag saknar tiden då vodka var gjord uteslutande på Säd eller Potatis... Vill jag ha vitsprit som smakar vindruvor så finns det fullgoda alternativ.

Men när det gäller EUs tappra försök att minska överproduktionen av vin i Europa så tar man till vartenda jävla knep som finns.

När börjar vi göra Svensk Grappa på pressade Lingon?
 

R.P

Medlem
SV: Vodka eller inte Vodka, det är frågan!

Krug skrev:
Foster's Group is hoping for a good return on the launch of Boomerang, a vodka produced exclusively from Chardonnay grapes grown in the Barossa Valley.

The Australian company is poised to sell five-times-distilled Boomerang in the US market, in a joint venture with Australian Chris Williams, who owns Wattle Creek winery in California's Sonoma Valley.

Boomerang has a suggested retail price of US$17.99 (£8.80) a bottle and is the first grape-based Australian vodka to be sold in the US.

'Boomerang vodka is made in Australia and because we're such a high-profile Aussie beverage company, Chris Williams came to us with the opportunity to sell it in the United States,' said Scott Weiss, managing director of Foster's Americas.

Boomerang is distilled five times, charcoal-filtered and bottled in South Australia, with a distinctive boomerang-shaped label. Foster's describes it as having a 'smooth, well-balanced and supple mouthfeel, approachable and easy to drink – perfect served neat or in a mixed vodka cocktail'.

However, vodka traditionalists argue that spirits made from grapes should not be classified as vodka in the first place. They recently lost a European Parliament battle to have vodka officially classified as a spirit produced solely from grain, potatoes or beet.'

Som alla säkert vet så har ju EU kommit fram till att man får kalla de flesta destillerade produkter för Vodka om man vill. De tappra få, Sverige, Norge, Finland (och till viss del Ryssland) kämpade tappert mot de Europeiska planerna men förlorade tyvärr. Straxt därefter lanserades den första Vodkan gjord på Druvan Viognier. och nu lanserar alltså Fucking Fosters en på Chardonnay.

Jag saknar tiden då vodka var gjord uteslutande på Säd eller Potatis... Vill jag ha vitsprit som smakar vindruvor så finns det fullgoda alternativ.

Men när det gäller EUs tappra försök att minska överproduktionen av vin i Europa så tar man till vartenda jävla knep som finns.

När börjar vi göra Svensk Grappa på pressade Lingon?

Ja egentligen är det ju grappa dom gör, men det tjänar man inga pengar på. Nu i tider då finvodkan blivit oerhört het så gäller det att hänga på trenden, Belvedere och Grey Goose har ju på kort tid blivit hur stora som helst, i Sverige så följer vi på vågen med vår egen Level. Jag gillar finvodka men det är tråkigt att det blivit så sjukt kommersiellt.
 

R.P

Medlem
SV: Vodka eller inte Vodka, det är frågan!

Jag har inhandlat en Grappa di Chardonnay, undrar om den smakar som "vodkan" gjord på chardonnay...
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.
SV: Vodka eller inte Vodka, det är frågan!

R.P skrev:
Jag har inhandlat en Grappa di Chardonnay, undrar om den smakar som "vodkan" gjord på chardonnay...

Oooh! Köp lite Fanta Citron och blanda busgrogg för att se om den håller måttet!

Smaskigt sa Krug!
 

R.P

Medlem
SV: Vodka eller inte Vodka, det är frågan!

Krug skrev:
R.P skrev:
Jag har inhandlat en Grappa di Chardonnay, undrar om den smakar som "vodkan" gjord på chardonnay...

Oooh! Köp lite Fanta Citron och blanda busgrogg för att se om den håller måttet!

Smaskigt sa Krug!

Jag köpte alltså inte vodkan utan en italiensk grappa gjord på chardonnay, hehe får testa att göra grogg på grappa, det låter verkligen äckligt... :D
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.
SV: Vodka eller inte Vodka, det är frågan!

Jo, jag greppade det, jag ville bara försöka vara lite rolig. ;)

Man får väl anta att skillnaden mellan din grappa och Australiensarnas vodka är att den förstnämnda är gjord på pressrester och den sistnämnda gjord på vin.

Å andra sidan så finns det ju en uppjö namn på destillerat vin redan, Eau-de-Vie är i mina ögon fullgott!
 

R.P

Medlem
SV: Vodka eller inte Vodka, det är frågan!

Krug skrev:
Jo, jag greppade det, jag ville bara försöka vara lite rolig. ;)

Man får väl anta att skillnaden mellan din grappa och Australiensarnas vodka är att den förstnämnda är gjord på pressrester och den sistnämnda gjord på vin.

Å andra sidan så finns det ju en uppjö namn på destillerat vin redan, Eau-de-Vie är i mina ögon fullgott!

Hehe ok, jag greppade tydligen inte :-\ Måste vara trött i huvet idag... Jo, det är ju såklart en skillnad men som du sagt tidigare så är det sjukt att dom ens får benämna den som vodka.
 
Toppen