chambertin
Medlem
Antonio Galloni på WA skriver att han fr.o.m 2012 inte kommer att prova champagne som inte har information om deg-datum på etiketten.
Bra initiativ tycker jag !
Han trycker även på för mer information om från vilken/vilka årgångar basvinerna kommer i NV-cuvéerna.
Även Peter Liem och Jancis Robinson är för att info om deg-datum kommer in på etiketterna.
Själv märker jag sedan några år tillbaka upp NV-champagne med deg-datum och om jag känner till det även vilka årgångar som ingår som basvin.
Bra initiativ tycker jag !
Han trycker även på för mer information om från vilken/vilka årgångar basvinerna kommer i NV-cuvéerna.
Även Peter Liem och Jancis Robinson är för att info om deg-datum kommer in på etiketterna.
Själv märker jag sedan några år tillbaka upp NV-champagne med deg-datum och om jag känner till det även vilka årgångar som ingår som basvin.
Beginning next year, in 2012, The Wine Advocate will no longer review NV Champagnes that do not have disgorgement dates on their back labels. Obscure codes and/or lot numbers that hold no value to the consumer will no longer be sufficient. If I can’t figure out what I am tasting, I can hardly expect readers to do so. Champagne producers must become just a little more consumer-friendly. How is it possible that a carton of milk is more descriptive than a $100 bottle of Champagne? Unfortunately, today that is too often the reality.