Wannborga

Diskussion i 'Resor' startad av Larseman, 18 juli 2014.

 1. Larseman

  Larseman Medlem

  WP_20140718_15_03_05_Pro.jpg
  I avsaknad av fransk eller italiensk jord under fötterna, så lyckades vi ändå få till ett vingårdsbesök, trots att vi är kvar i Sverige.
  Mer kul än riktigt seriöst, men Wannborga vingård på Öland har kämpat på i närmare 15 år. Provade deras Solaris som påminner lite om SB eller kanske Muscat. Klart drickbart men knappast prisvärt. Hade det gått att köpa på plats så hade vi definitivt gjort det men nu bor vi som ni vet i Sverige :-(
   
 2. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Kul, har du inte lite mer bilder att bjucka på? Kul med svenskodlat vin, även om det mest är en parantes. Har dock hört att Solaris lätt upplevs som ett riktigt kvalitetsvin av lite enklare slag. Inte dåligt. Har druckit vin från Bornholm och det smakade apa. ;)
   
 3. Larseman

  Larseman Medlem

  Tyvärr blev det ett väldigt kort besök. Två småtjuriga tonårsdöttrar i bilen på väg till badet :mad::mad:
  Blev inte av att ta fler bilder och Ingrid som är kvinnan på gården ställde upp på en kort visning trots att de inte har några sådana längre, endast grupper är välkomna. Verkar som att de fortfarande provar sig fram med olika druvor, Solaris funkar bra, men på röda sidan är det svårt att hitta någon som är helt klockren. De har provat nästan 30 olika tills nu, och har f.n. 10 olika druvor på 2,5ha! Mest spännande tyckte jag Fruhburgunder låter, eller Pinot Noir Precoce som den också heter, alltså en tidigt mognande variant av PN. Jag har provat någon sådan i Tyskland, spännande druva, men om den funkar i Gotländsk mylla återstår att se.
  Ingrids make Gunnar (om jag nu fattade familjeförllandena rätt) har tyvärr drabbats av en ögonsjukdom och är nu nästan helt blind. Förmodligen kommer man att sälja gården, så om någon är intresserad att bli vinbonde på Öland så... :D
   
  Omar Khayyam och Mattias Schyberg gillar detta.

Dela sidan