Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Willi Opitz

handlavin.se

Leverantör
Ny vingård i sortimentet är Willi Opitz som tidigare funnits på Systembolaget med en del av sina viner, och en del kanske har träffat honom tidigare år på Vinordic.

Willi Opitz slutade som ingenjör på 90-talet och fullföljde sin dröm om att starta en vingård. 1996 blev Willi Opitz "Winemaker of the Year" i Österrike och mest känd har han blivit för sitt söta vin "Opitz One" som även Willi valde att skicka direkt till Bill Clinton. Det slutade med ett personligt besök i Vita huset där han skakade hand med självaste Clinton. Vinet säljs numera under namnet Mr. President i USA eftersom familjen Mondavi inte uppskattade namnet som var mycket snarlikt deras prestigevin "Opus One".

Willi gjorde sedan vinet Pole Position som var ett samarbete med formel 1 stallet McLaren och hade under många års tid en McLaren bil som prydde etiketten. När det invigdes ett museum i Arnold Schwarzenegger's hemstad i Österrike så fick museet ett eget vin av Willy under namnet "Hasta La Vista Baby".

På restaurangen "Lavender House" i Norwich, England så finner man även ett litet privat rum med 8 sittplatser under namnet "Willi Opitz"

Under senare tid har Willi Opitz producerat en CD under namnet "Sounds of Wine" som innehåller ljudet från jäsningen i vinkällaren.

Vinerna som vi valt i början från Willi Opitz är följande:

Opitz One - Ett sötvin som är gjort på den blå druvan Zweigelt och fått ligga på halm och stråbäddar under cirka 6 månaders tid innan druvorna pressats. Den för närvarande årgången är 2009 och vinet har en lagringspotential till cirka 2030. Årgång 2008 som är den senaste årgången som blivit recenserad av den Österrikiska vinguiden Falstaff fick 96 poäng. När det fram till 2011 fanns i beställningssortimentet så var det över hundra kronor så dyrt.

Willi Opitz Pinot Noir Reserve 2008 - En Pinot Noir som doft och smak av viol, svarta vinbär, färska jordgubbar och med en fin kryddighet på tungan, bra lagringspotential och årgången har fått av Falstaff under olika tillfällen 91 samt 92 poäng.

Pole Position Red - En Cuveé bestående av druvsorterna Zweigelt, Blaufränkisch och Merlot.

Pole Postion White - av druvsorten Welschriesling är ett trevligt sällskapsvin, alternativt lättare sommarluncher.

Pink Kiss Rosé - Lets start with a kiss är budskapet i detta rosévin som är gjort på druvsorten Pinot Noir.


Önskar man rariteter och gamla årgångar från Willi Opitz så kan man kontakta oss för offert.

Samtliga viner från Willi Opitz finner man på http://www.handlavin.se/20_willy-opitz och samtliga viner är inklusive svensk alkoholskatt och svensk moms.
 
Toppen