Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Wine Story - DO Terra Alta, Katalonien

Wine Stories

Leverantör
Då var det dags för DO Terra Alta.
För andra året på raken tog vi en för många omväg till Terra Alta som ligger i sydligaste delen av Katalonien, Spanien. Första gången var målet deras vita viner gjort på Garnacha blanca. Men efter det har vi kommit att förstå att här även görs fantastiska röda viner med alltid den så närvarande friskheten.

Vi fortsätter vårt samarbete med Celler Clua men är även glada att på Wine Stories nu få presentera ett för oss nytt samarbete med producenten Vins del Tros!

Vins del Tros projektet startades 2009 av Joan Ramon Bada och Josep Arrufat. De är väldigt passionerade över sina vingårdar som ligger i Vilalba dels Arcs där de har vuxit upp och varit kompisar sen barndomen. Deras främsta mål är att skapa viner med stor personlighet som visar upp de utmärkande dragen från Terra Alta. Det gör de med hjälp av gamla vinstockar från Garnacha Blanca och Garnacha Tinta som är de två stora lokala druvsorterna. År 2012 anslöt sig en tredje vinfantast till Vins del Tros, Xavier Orobitg. Dessa tre formar nu ett av Terra Altas mest spännande projekt. Deras viner får år efter år höga betyg och deras ”Señora Carmen” har bl.a. röstats fram som Kataloniens bästa röda.

Här har ni chansen att få en riktigt bra inblick i vinerna från Vins del Tros. Vins del Tros på Gourmet Hunters TV


I pågående Kampanj erbjuder vi

Celler Clua Baslåda 765 kr
El Solà d’en Pol Blanc 2015, 110 kr (3 flaskor)
Mas d’en Pol Barrica 2014, 145 kr (3 flaskor)

Vins del Tros - Premiumlåda 1290 kr
Cent X Cent 2015, 185 kr (2 flaskor)
Ay de Mi 2012, 180 kr (2 flaskor)
Señora Carmen 2014, 280 kr (2 flaskor)


Kampanjen är öppen till 13 september.Vinerna levereras hem till dörren kvällstid i början av oktober.

Välkomna att läsa mer och lägga beställning på www.winestories.se

Skål och välkomna önskar Sara på Wine Stories
 
Toppen