Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Winemarket -en ny importör av premiumviner

Winemarket

Leverantör
Hej alla vinälskare på finewines.se!

Jag heter Staffan Dahlgren och driver nystartade Winemarket Nordic AB. Affärsidén är att lyfta fram produkter och producenter där innehållet räknas, både i flaskan och i egendomens historia. Samt att erbjuda dessa till kunden på ett nytt och innovativt sätt. Vi vill bli en naturlig marknadsplats för dig som är nyfiken på bättre viner. Imorgon måndag 1/10 lanserar vi [url=http://www.winemarket.se]www.winemarket.se[/url], men vi är redan aktiva på facebook http://www.facebook.com/winemarket.se och Twitter under namnet winemarket_info. Den 10/10 lanserar vi vårt provningskoncept Winemarket Prova!. Vi besöker en ny stad varje månad och vi börjar i Stockholm på Vinkällaren Grappe (10/10). Mer information på vår hemsida.

Vi inleder med att erbjuda 15 viner från våra leverantörer. Men sortimentet kommer att växa stadigt. Vi arbetar endast med producenter som har en kompromisslös syn på kvalitet.

Brigaldara -från Valpolicella. Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone Classico och vingårdsbetecknad Amarone.
Byron -från Santa Barbara i Californien. Pionjär i området med sin Pinot Noir och Chardonnay.
Camille Braun -från Alsace. Vi börjar med deras Crémant som är än av de allra bästa.
Domaine Rouge Garance -från södra rhônedalen. Ekologiskt.
Doiminio Basconcillos -från norra Ribera del Duero. Odlingshöjder på 1000m.
Michelle Richardson- från Nya Zeeland. En av landets mest meriterade vinmakare trots sin ålder.
Ridgeback -från Paarl, Sydafrika. Relativt okänd producent som lovar mycket gott.
Romain Bouchard -från Chablis. Endast 3,38ha ekologisk och gudomlig Chablis.
Serge Mathieu -från Champagne. Ekologisk men ej certifierad. Potential att bli en kultchampagne. Pinot Noir-specialist från Aube.

...och mycket mer information på vår hemsida!

Bästa hälsningar,
Staffan
 
SV: Winemarket -en ny importör av premiumviner

Välkomna till forumet Staffan och Winemarket. Var ju en del intressanta odlare, varav jag bara haft möjlighet att prova Serge Mathieu tidigare (blev rekommenderad av en annan odlare att prova honom, högt anseende bland sina kollegor).

Finns alltid plats för lite mer kvalité i Sverige.

PS. Ändrade ert inlägg då det var ett fel på URLen. Låt mig veta om några problem
 
SV: Winemarket -en ny importör av premiumviner

Var på en av Winemarket anordnad provning och det fanns en del trevliga viner. Bland annat ett gäng Rhône, Amarone etc och det är ju inte riktigt min stil men fyra viner mer i min smak tyckte jag stack ut lite.

Att man lyckats få Serge Mathieu som producent kan jag bara gratulera Winemarket till. Båda champagnerna är riktigt bra. Brut Prestige som har en högre andel Pinot Noir har bra rostad smak med röda bär och lite brioche tillsammans med frisk citrus. Skön mousse som är av den krämigare sorten tillsammans med en hel del frukt och balanserad syra. Bra eftersmak. Det här vinet är inte så komplext utan är väldigtlättdrucket. Absolut ett vin som hamnar på min lista över "under 300 kronorsrekommendationer". Skulle jag önska mig något så är det en något lägre dosage. Vet inte vad den var men den kändes väl hög. Brut Select har omvända proportioner med en högre andel Chardonnay vilket var tydligt. Mycket mer mineralig än Brut Prestige men på ett "fetare" sätt. Chardonnayen har lite samma karaktär som i viner från Ambonnay, Mer skärpa i det här vinet med förstås en högre syra. Samma bra mousse. Finns en liten beska i smaken som inte är helt integrerad men mer djup och en längre eftersmak. 1-2 år på rygg kommer göra det här vinet gott.

2010 Brigaldara Valpolicella. Enkelt, rättframt vin. Nu ska jag inte överdriva att det var världens mest komplexa vin men det är ett vin som kan kan ta till en pizza eller ha som kockvin, 50% i maten och 50% i kocken. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som tilltalade mig med vinet men det var gott att dricka helt enkelt :)

2010 Romain Bouchard Chablis Grand Bois En av de saker som alltid retat mig är det dåliga utbudet av Chablis på Systembolaget. Nu handlar jag ju inte så mycket där ändå men om jag nu vill ha en Chablis så vill jag inte mötas av det normalt halvdåliga utbudet. Har ju haft förmånen av att köpa via utlandet eller via en del vinklubbar för bunkring i källaren men vill man bara ha en flaska så tycker jag den här var bra. Ung naturligtvis men det tycker jag att Chablis av den här klassen ska vara, mineralig med lite smöraromer. Bra frisk smak utan att syran tar bort allt tandkött och en förvånansvärt lång eftersmak. Gillas

Winemarket kör ju lite av en hybrid mellan vinklubbar och traditionella vinleverantörer. Provningar för allmänheten kombinerat med leverans via SB. Ska bli kul att se vad som händer framåt. Ambitionen finns där men jag tror också att man måste satsa lite mer än bara på viner som är "anpassade" till den svenska smaken. Rhône och Amarone känns det lite som det finns tretton på dussinet av och några av vinerna som exempelvis Camille Braun Crémant d’Alsace och 2012 Ridgeback Vansha White Blend kan inte klassas som premiumviner.
 

Gurto

Medlem
SV: Winemarket -en ny importör av premiumviner

Kul med nya aktörer. Kanske inte riktigt min typ av viner men önskar lycka till.

Den enda av de producenterna du saluför som jag har provat är Ridgeback. Drack deras Viognier men var inte alls imponerad. Och då kan jag ändå uppskatta sydafrikansk Viognier - Saronsberg är riktigt bra (finns dessvärre endast i Vingruppens restaurangsortiment).

Noterna från Ridgeback-vinet finns här: http://www.finewines.se/vin/idag-dricke ... istad-trad)/6520/

Till dess försvar kanske ska nämnas att det var en 06:a - känns spontant som att det är lite för mycket ålder på ett sådant vin.
 
Toppen