finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Senaste material av Byfånen

  1. Byfånen

    Personlig smak

    Har i ärlighetens namn inte sölat Gato Negro, men det är ett namn som gör sig i text. Köper hellre god dolcetto, eller mumsig spätburgunder för samma penning, men känslan är densamma. Att vin gör sig bäst med vänner. Imorrn blir det så, i goda vänners lag, för första gången på ett bra tag. Tror...
  2. Byfånen

    Personlig smak

    Gått från kvalitet till mängd. Tråkigt att vara kräsen. Dessutom insett att det är bättre med Gato Negro i gott sällskap än Selosse i ensamhet. Men tycker fortfarande läsandet är roligt - oavsett vin.
  3. Byfånen

    Forummedlemmarnas korkskruvar

    Har en sådan här sedan en herrans massa år. Ypperlig i sin funktion. Man behöver inte vara kroppsbyggare, får plats i fickan, inkluderar folieskärare, öppnar allt - även när man är darrig och törstig.
  4. Byfånen

    Jura

    Väl investerade pengar. Bra bok! Många av småbyarna runt omkring är ännu mysigare än Arbois, som är lite turistifierat, så lås dig inte vid att bo mitt i smeten.
  5. Byfånen

    Idag läser vi...

    Ska man läsa han "på riktigt" bör man väl starta redan på morgonen med buteljen i rockfickan. Och det är sällan "fine-wines" det handlar om...
  6. Byfånen

    Idag läser vi...

    Charles Bukowski och gamay. Kanske att en kall lager eller ett järn renat passat boken bättre, men nu blev det rött.
  7. Byfånen

    Nebbiolo till Schnitzel?

    Tar ofta en Aosta-nebbiolo till schnitzel. Som gjutet!
  8. Byfånen

    Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

    Hej och hå! Just den här producenten har jag inte provat men har svårt att tänka mig att de tar in något mediokert då de är ett gäng entusiaster som startat vinimport. Trevliga dessutom!
  9. Byfånen

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    I kväll njuts det i trädgården av ett vin från vårt Jura-besök. Domaine Grand Expression Savagnin Floral 2011. Vill inte påstå att man är någon Fritzjoffsson eller Kal-Jan men tycker att Domaine Grands viner har varit bland det mest drickbara av det vi köpte med oss hem. Cremanten är för jäkla...
  10. Byfånen

    Köpa vin via andra källor än Systembolaget: regler, transporter och butiker

    Farsan och jag besökte Principiano förra hösten, satt och smackade som Carl-Jan i källarn en stund och köpte med några lådor från hans sortiment. Det vin som jag tyckte var en höjdare i förhållande till dess pris var hans Langhe Nebbiolo. (Se hur elegant jag undvek det förbjudna ordet)...
  11. Byfånen

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Ikväll avnjuts en något udda druva, för mig i alla fall. Tycker det är lite av en blandning mellan Dolcetto och Nebbiolo och man känner direkt på både doft och smak att det handlar om Langhe. Smarrig strävhet och en längd som räcker och blir över. Det handlar alltså om Principianos Langhe Freisa...
  12. Byfånen

    Ankvin

    Åt gräsand idag och till det dracks Scavinos Langhe Nebbiolo. Maten var fantastisk, men vinet sådär trots att det hyllats av många. Om vinet passade till maten är kanske svårt att säga då det inte fick stående ovationer varken innan eller under måltiden. En aning slätstruket tyckte både värd och...
  13. Byfånen

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Sicken tur! Jag hade med det Jura-vinet på nästkommande inköpslista efter att ha lyssnat på Vinpratarnas senaste avsnitt. Nu kanske man ska skippa det, men till förmån för vad då? Jura-tips, någon?
  14. Byfånen

    Grignolino

    Någon som provat denna drufvas bleka jos? Jag letade runt lite efter ett smakprov sist vi var i Piemonte och hittade tillslut en pava som ikväll står öppnad på köksbänken. Dock inser jag att just den här pavans kvalitet är av samma dignitet som rostskyddet en 70-tals Mazda. Vinet är tunt, platt...
  15. Byfånen

    Marknadsföring & reklam?

    Läser också en del bloggar, men ibland tycks likheterna med reklam slående. Det är svårt att veta hur objektiva skribenterna är men i vilket fall som helst kan det mycket väl vara läsvärt.
Toppen