The Wall
Medlem
Brut-alt!Så var det på mina flaskor, både brut och extra brut
Men tror att man gör rätt i att följa det so. Står på baketiketten.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Brut-alt!Så var det på mina flaskor, både brut och extra brut
Men tror att man gör rätt i att följa det so. Står på baketiketten.
Stämmer som du säger.Mycket snack om Bonnaire Variance på forumet nu. Så jag satt och läste lite bakåt i tiden, alltid intressant . Jag blev lite konfunderad av din bild. Står det Brut på framsidan och Extra Brut på baksidan? Eller har jag för dålig upplösning på mobilen.
Brut 0-mindre än12gram, Extra Brut 0-6 gram (2,5 gram kan vara/är båda). Den främre etiketten trycks upp i större upplaga och används till samtliga doseringsmängder (och Brut funkar till det mesta), den bakre gör Bonnaire på domainen och görs specifikt till varje degorgering.Stämmer som du säger.
Med 2,5g/liter är det en extra brut men står ju bara Brut på framsidan.
Har för mig att jag läste att 2008/2007 hade 85% av 2008 och resten 2007. Så nej, basen borde vara 2009. Har dock inte kollat andelarna av vardera.Är 2008 den dominerande basen måntro?
08an går från klarhet till klarhet! Själv har jag aldrig varit orolig för lagringspotentialen. Däremot är 06an på sin peak nu och inget jag tänker spara.Visa bifogad bild 23874
2008 Damien Hugot Millésime Extra Brut
Öppnade denna igår men sparade ett par glas till idag att njuta under sen eftermiddag efter salta bad.
Den här blir bara bättre och BÄTTRE tycker jag. Och inte är den sämre idag än igår. Tvärtom!
Frisk, men bra balanserat och med avrundade syror. Komplext med bl.a. grillad citron, lite smör, lite honung, förförande blommighet och mycket annat gott.
Eftersom denna 2008 ändå har varit relativt drickfärdig under lång tid så har en ju funderat över hur lagringsduglig den kan vara. Men med dagens flaska så har den oron minskat. När sista glaset dag 2 är det bästa, då gör en nog klokt i att gömma undan sina resterande flaskor lite längre in så man inte kommer åt dem så lätt.
Visa bifogad bild 23877
2008 Roger Pouillon et Fils Champagne Les Valnons
Champagne ger mersmak, så det blev att öppna en annan odlare av BdB.
Direkt efter upphällning är den lite skum. Doftar i princip bara Bassets röda vingummin. Men efter bara ca 10-15 min så börjar den öppna upp och vingummina är som bortblåsta och istället känner jag likheter med Damien Hugots Millesime 2008 som jag nyligen haft i glaset.
Båda är chardonnay men att bara den ena är ekad är inget som jag kan märka. I så fall skulle jag nog trott att det var tvärtom. Att Hugot var den ekade.
Pouillon är elegantare men har inte riktigt samma djup och komplexitet idag som Hugots vin. Men den utvecklar sig verkligen snyggt i glaset! Helt klart odlarstil med tydlig skumbanan i doften. Med tiden kommer även lite mandelmassa och lite konjakstoner.
Kan inte kora någon vinnare, vilket passar min antisportimage ypperligt, de är underbart goda båda två om än olika.
Självklart är det så, tänkte fel…För mig är skumbanan en urtypisk markör för ekad odlare.
Vad har du för deg/inköpsår på 2008orna? De jag köpte 2016 levererar finfint nu och har svårt att de kommer bli väldigt mycket bättre men har bara en kvar av dessa. Sedan har jag en oöppnad låda på de jag köpte 2019 (tror jag). Dessa ligger rimligen 2-3 år efter i utvecklingen, men har inte provat ännu.Visa bifogad bild 23874
2008 Damien Hugot Millésime Extra Brut
Öppnade denna igår men sparade ett par glas till idag att njuta under sen eftermiddag efter salta bad.
Den här blir bara bättre och BÄTTRE tycker jag. Och inte är den sämre idag än igår. Tvärtom!
Frisk, men bra balanserat och med avrundade syror. Komplext med bl.a. grillad citron, lite smör, lite honung, förförande blommighet och mycket annat gott.
Eftersom denna 2008 ändå har varit relativt drickfärdig under lång tid så har en ju funderat över hur lagringsduglig den kan vara. Men med dagens flaska så har den oron minskat. När sista glaset dag 2 är det bästa, då gör en nog klokt i att gömma undan sina resterande flaskor lite längre in så man inte kommer åt dem så lätt.
Vad har du för deg/inköpsår på 2008orna? De jag köpte 2016 levererar finfint nu och har svårt att de kommer bli väldigt mycket bättre men har bara en kvar av dessa. Sedan har jag en oöppnad låda på de jag köpte 2019 (tror jag). Dessa ligger rimligen 2-3 år efter i utvecklingen, men har inte provat ännu.
Jag köpte mina lådor 2016 varav en låda är med gamla etiketten.Vad har du för deg/inköpsår på 2008orna? De jag köpte 2016 levererar finfint nu och har svårt att de kommer bli väldigt mycket bättre men har bara en kvar av dessa. Sedan har jag en oöppnad låda på de jag köpte 2019 (tror jag). Dessa ligger rimligen 2-3 år efter i utvecklingen, men har inte provat ännu.
Deg-datum bör stå på korken i form av år + veckonr.Visa bifogad bild 23880
Deg.datum står inte vad jag kan se men det finns ett nummer på kanten av etiketten som kanske kan betyda något. Detta var min första flaska ur sista lådan. Det ser ut som att jag köpte två lådor av 2008an i slutet av 2018, en köptes i okt. och en i nov.
Den serverades alltså stående i en upplyst sköld och med fyrverkeripinnar fastspända på halsen? Var det i Saint-Tropez eller nåt eller?Visa bifogad bild 23842Drack min första P2 igår när vi var ute och åt.
Vi drack vanliga 2002 för inte så länge sen och denna var mer spetsig och gräddnougaten saknades helt. Däremot hade den apelsin och honung i doften och smaken var Grape, lite choklad, kaffe och ananas. Väldigt pigg och trevlig champagne.
Riktigt bra men känns som den behöver utvecklas mer.
Nu är den slut hos leverantör, Bonnaire Variance. Finewineseffekten.Hämtade ut två flaskor idag. Tack för tipset!
Då bör den alltså vara deg. 2015 vecka 23.Deg-datum bör stå på korken i form av år + veckonr.
Haha nej men Vilamoura i Portugal ;DDen serverades alltså stående i en upplyst sköld och med fyrverkeripinnar fastspända på halsen? Var det i Saint-Tropez eller nåt eller?
Även denna Pouillon presterar som bäst andra dagen och som flaskans sista glas.Visa bifogad bild 23877
2008 Roger Pouillon et Fils Champagne Les Valnons
Champagne ger mersmak, så det blev att öppna en annan odlare av BdB.
Direkt efter upphällning är den lite skum. Doftar i princip bara Bassets röda vingummin. Men efter bara ca 10-15 min så börjar den öppna upp och vingummina är som bortblåsta och istället känner jag likheter med Damien Hugots Millesime 2008 som jag nyligen haft i glaset.
Båda är chardonnay men att bara den ena är ekad är inget som jag kan märka. I så fall skulle jag nog trott att det var tvärtom. Att Hugot var den ekade.
Pouillon är elegantare men har inte riktigt samma djup och komplexitet idag som Hugots vin. Men den utvecklar sig verkligen snyggt i glaset! Helt klart odlarstil med tydlig skumbanan i doften. Med tiden kommer även lite mandelmassa och lite konjakstoner.
Kan inte kora någon vinnare, vilket passar min antisportimage ypperligt, de är underbart goda båda två om än olika.