Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

Diskussion i 'Vin' startad av Anders Landström, 22 januari 2013.

  1. Jos

    Jos Medlem

    Själv föredrar jag Chiantiviner som doftar och smakar Sangiovese istället för hårdrostad ek. :)
     
    chambertin gillar detta.
  2. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Kan förstå det (smaken är olika), men allt är inte svart eller vitt. Bordeaux och Bourgogne saknar ju inte ek direkt... Varför skulle ett vin med ekfatskaraktär få "lägre betyg" än ett med mindre när det endast handlar om två olika uttryck av vintypen, vilket du saluförde i tidigare inlägg?
     
    Last edited: 23 februari 2014
    Skumpagne gillar detta.
  3. chambertin

    chambertin Medlem

    Ok då är jag med. Såg att det var flera som gett det mellan 90-92p. Passar nog på den jag också i så fall.
     
  4. chambertin

    chambertin Medlem

    Men det handlar ju inte om rätt eller fel eller om högre/lägre betyg utan om att man bara förklarar varför man inte gillar just den här flaskan. Lite därför jag gillar att läsa mer utförliga beskrivningar om viner folk druckit och inte bara om dom tyckte det var bra eller dåligt utan varför. Det ger mig en möjlighet att kalibrera min egen smak mot @Jos smak eller någon annans också för den delen.
     
  5. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Exakt min poäng, varför är det konstigt att ett vin med lite kraftigare ekfatskaraktär får ett högt betyg? Är själv helt ointresserad av betyg, då smaken är olika. Just därför kommenterade jag. :)
     
  6. chambertin

    chambertin Medlem

    Dags för en blogg till eller ?
     
    Anders Landström gillar detta.
  7. kayaker

    kayaker Cyklist

    Vajra vs. Clerico 0-1 m.a.o.
    Kan inte påstå att jag är chockad. ;)
     
  8. chambertin

    chambertin Medlem

    Men tänk vad trist ett distrikt skulle bli om det inte fanns ett antal olika stilar som uttrycker producentens ambitioner, vinets lagringsbarhet, filosofi för mat/vin-kombinationer och sist men inte minst det mytiska "terroir". Tänk om AOC:n även omfattade vinifikationen och rostningen av ekfaten m.m.:(
     
    kayaker gillar detta.
  9. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Jag är lite osäker på vad du vill ha sagt här...:oops: Mångfald förgyller, eller har du en annan åsikt? :)
     
    Last edited: 23 februari 2014
  10. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    Var naturligtvis en orättvis kamp. En av de bättre vingårdsbetecknade från Vajra kanske skulle kunna ta upp kampen, inte Albe dock.
     
  11. chambertin

    chambertin Medlem

    Ja just det, mångfald är braaaaa !:)
     
  12. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Men varför hackar du då på mig som strider för just denna sak! :eek:
     
  13. chambertin

    chambertin Medlem

    Hackar ? Sorry men fattar inte riktigt ?
     
  14. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Argumenterar och tillrättavisar att smaken är olika när det är just min poäng. ;)
     
  15. chambertin

    chambertin Medlem

    Nej inte tillrättavisa, det är jag nog för gammal för men upplevde att @Jos gav uttryck för sin personliga smak av CC och inget annat.
    Det sista inlägget jag skrev var just inget annat än ett uttryck för vad jag känner för att styra vinstilar i en viss riktning vare sig det gäller att göra det utifrån AOC-utgångspunkt, mode eller inflytelserika recensenter. Ber om ursäkt om du upplevde det som ett påhopp eller en tillrättavisning. Det var inte alls min avsikt.
     
  16. Mattias S

    Mattias S Administratör

    No problemo. :)

    Tror mest vi pratar om varann.
     
  17. Jos

    Jos Medlem

    Vet inte riktigt vad du menar nu... Vem har pratat om ekfatskaraktär? Din beskrivning efter att ha prövat vinet i fråga? Om inte så trodde jag det gällde min beskrivning och jag pratar om hårt rostade ekfat till den grad att det inte går att säga vad det är för druva.

    Och av logiska skäl ställer jag mig tveksam till att det senare skulle kunna vara ett uttryck för vintypen... :D
     
  18. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Jag förstår, men varför göra sig lustig över de som har en annan smak än dig? Jag respekterar din vinsmak så till den grad att jag beredd att dö för den. Om nu någon annan har bedömt detta vin som fantastiskt, på vilket sätt är det fel?
     
    gbgpatrik och Skumpagne gillar detta.
  19. Jos

    Jos Medlem

    Varför börjar jag tänka på denna?
    [​IMG]
    Nämen seriöst, jag gör mig inte lustig över de som har en annan smak. Tror du är lite för känslig. Jag tyckte bara tanken på att ett vin som inte går att smaka/dofta sig till ett ursprung hos skulle vara ett uttryck för en vintyp, i det här fallet Chianti. Blir ju ett moment 22, typ. Eller nåt.
     
    Last edited: 23 februari 2014
    hampus86 gillar detta.
  20. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Nu diskuterar vi ju visserligen vin på ett vinforum. Vi kanske bara borde hålla hand istället. :)
     

Dela sidan