Vad gör man en gråmulen, mörk novemberlördag? Jo man bjuder hem vänner på middag!
Startade med
1988 Desbordes-Amiaud Champagne Brut Millésimé Premier Cru Blanc de Noirs. Tycker den är riktigt bra doftmässigt - nötig, bokna äpplen, en jordighet i form av svamp och andra lite odefinierbara noter, men den är för kort smaken. Försvinner snabbt. Gästerna var förbluffade över att en champagne kan dofta och smaka så här och tyckte det var jättegott! Kul. Kycklinglevermoussen som serverades till på en bit finncrisp satt som en smäck.
Sen blev det Carl Butlerinspirerat i form av hans fiskpaté till förrätt och Boeuf Bourguignon till huvudrätt.
Till fiskpatén drack vi
2014 Hubert Lamy Saint Aubin en Remilly.
Medelstor doft av varm gul citrus, ek, kryddor, mineral, rök. Torr, medel++ syra, medel+ kropp, rund lite vaxig textur, lång finish med saltig mineralitet. Koncentrerade smaker/aromer som balanserar fint mot strukturen och texturen i vinet. Väldigt gott och mycket bra till fiskpatén.
Till Boeuf Bourguignonen
2013 Marchand & Tawse Gevrey Chambertin. Alla flaskor försvann snabbt till grytan så det blev inget kvar att skriva lite noter på. Men det var väldigt trevligt och matchade grytan perfekt.
Suduiraut 1999 serverades till Creme Bruléen. Fantastisk doft, men i munnen … kan det blir för mycket botrytis?? Ja jag vet inte. Klickade inte 100 med smaken men gjorde ingen direkt analys. Gästerna älskade den dock!
Sist blev det lite härlig
Chartreuse Cuvée des Meilleurs Ouvriers de France Sommeliers .
Visa bifogad bild 18493