Skumpa till smörgåstårta

Diskussion i 'Vin' startad av Lambo, 23 april 2009.

  1. R.P

    R.P Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Det blir istället cava till min smörgåstårta, står mellan 3 stycken (eller antagligen dricks alla 3 upp under kvällen ;D), Tantum Ergo, Colet Extra Brut och Recaredo Brut Nature. Fanns inga roliga champagner inne där jag normalt handlar så det blir helt enkelt lokalt bubbel.
     
  2. David W

    David W Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Aldrig fel med Bollinger, funkar till allt.
     
  3. chambertin

    chambertin Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    R.P,

    Vore kul om du som är "på plats" skriver lite i Spanien-tråden om de Cavor (bra och dåliga) som du testat.
     
  4. Darth Angelus

    Darth Angelus Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Ja, det vore intressant att få höra om cava av lite mer klass (alltså inte det krafs som finns på Bolaget). Jag betvivlar i och för sig att det skulle leva upp till mina krav och att det någonsin når upp till en champagne av klass, men att höra åsikter om det som är lite bättre vore intressant.
     
  5. R.P

    R.P Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Jag ger gärna mina synpunkter på bra cava i Spanien tråden. SS verkar inte ha en enda bra cava tyvärr, tråkigt. I Beställningssortimentet fanns dock Recaredo, den kan jag varmt rekommendera.
     
  6. Referee

    Referee Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Och Recaredo säljs enbart i AB-län. :( :mad:
     
  7. R.P

    R.P Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Tråkigt, den är riktigt trevlig...
     
  8. R.P

    R.P Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Smörgåstårta på fredag, funderar på en magnum Billecart-Salmon Rosé, vad tror ni?
     
  9. Guayabera

    Guayabera Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Jag har hört att magnum alltid funkar till smörgåstårta ;)
     
  10. anders

    anders Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Jag har hört att magnum alltid funkar, punkt. Förutom en speciell magnum som jag hört behöver Viagra för att funka... ;D
     
  11. Arvid

    Arvid Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Chapel Hill funkar ju rent konceptmässigt fint till WT... err, ST menar jag.

    Vill man verkligen lyxa till det så rekommenderar jag starkt Rotari Riserva, som smakar precis like bra som riktig Champagne.
     
  12. R.P

    R.P Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Mmmmm....Rotari

    Vad är det för fel på ST, vid tillfälle är det härlig gruffmat, och ja, jag älskar också tacopaj. ;)
     
  13. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Jag är ingen jättefanatiker av Billecart-Salmon Rosé (älskar mycket annat de gör) men har å andra sidan inte druckit den på magnum. Spontant tycker jag den är lite för söt (nu drack jag den senast i en tvärprovning med deras andra viner så det spelar nog in) men av den anledningen så kan den nog fungera ganska bra till smörgåstårta (naturligtvis beroende på vad som är i den).

    Med en klassisk smörgåstårta så tror jag det är svårt att få det fel med en yngre champagne. Kanske inte ta en allt för torr utan en med lite mer dosage.
     
  14. R.P

    R.P Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Jag tycker personligen om Billecart-Salmon Rosé, på magnum har jag bara druckit den en gång och då var den ännu bättre.

    Tackar för tips, Palmer -96 drack jag tidigare och den funkade bra till ST, en enkel Palmer Brut NV då? Eller en 2000 magnum? Det blir smörgåstårta med räkor, lax, rom, löjrom hade varit underbart men är halvklurigt att hitta härnere tyvärr.
     
  15. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Så, du tycker att Bille Rosé är för söt, men rekommenderar en skumpisch med lite mer dosage? ;)

    Jag håller dock med dig om Bille, jag tycker mig de senaste fem - åtta åren, speciellt sen de lanserade den nya etiketten på standarden, ha sett en generellt högre dosage på deras produkter. Jag måste dock säga att jag gillar deras standardrosé, men har lite svårt för Elisabeth.

    Smörgåstårta är dock satans uppfinning och jag tror att det passar bäst med en flaska Donaghy Estate
     
  16. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Håller helt med om det!
     
  17. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Jag skrev att jag personligen tycker den är för söt men att till smörgåstårta funkar det nog med lite högre dosage. Sedan gillar jag varken hög dosage eller smörgåstårta men det var ju inte frågan :). Smaken är ju delad.

    Och ja, Bille verkar ösa på lite mer socker, synd då de har kristallklara viner. I det högre segmentet , Grande Cuvée och BdB till exempel så verkar de hålla igen dock, tack och lov.
     
  18. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Shit va sugen jag blev på skumpa och ST nu. :p
     
  19. Lando

    Lando Medlem

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Jag läste en intervju med vinmakaren på Billecart och han sa att dom sänkt dosagen dom senaste åren, men har hört andra som också tyckt dom blivit sötare.
     
  20. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Skumpa till smörgåstårta

    Ikväll blir det lagrad KRUG GC (CH edition) och smörgåstårta. :p
     

Dela sidan