epeb
Medlem
Saxat ur den mycket trevliga nättidningen Vinavisen http://www.vinavisen.dk/sider/Nyheder_2014-08
http://www.vinavisen.dk/sider/Nyheder_2014-08
Opbevar champagnen i køleskabet
De fleste har sikkert hørt, at vin opbevares optimalt i en mørk og fugtig kælder, hvor der er en konstant temperatur på omkring 12 grader.
Men ifølge Daily Mail viser ny forskning fra universitetet i Barcelona, at det ikke forholder sig helt sådan, når det gælder mousserende vine.
Boblevine kan med tiden udvikle et stof, 5-HMF (5-hydroxymethylfurfural), der giver vinen en brunlig farve og mindre sprælske bobler - og i sidste ende gør vinen udrikkelig.
Forskerne har udført et forsøg, hvor de i to år har opbevaret adskillige flasker champagne, prosecco og cava ved tre forskellige temperaturer. En del af flaskerne blev opbevaret i en kølig og fugtig kælder, andre ved stuetemperatur og igen andre ved 4 grader i et køleskab.
Det viste sig, at flaskerne i køleskabet klarede sig bedst - uanset om der stod champagne eller andre navne på etiketten. Det skadelige stof udviklede sig simpelt hen ikke ved de 4 grader - hvilket det gjorde i de øvrige mousserende vine, der havde opholdt sig ved henholdsvis kælder- og stuetemperatur. Heller ikke lyset i køleskabet eller de vibrationer, boblevinene udsattes for her, havde nogen negativ indflydelse.
Så hvis ikke champagnen bliver knappet op og drukket med det samme, er køleskabet altså den perfekte "vinkælder".
http://www.vinavisen.dk/sider/Nyheder_2014-08
Opbevar champagnen i køleskabet
De fleste har sikkert hørt, at vin opbevares optimalt i en mørk og fugtig kælder, hvor der er en konstant temperatur på omkring 12 grader.
Men ifølge Daily Mail viser ny forskning fra universitetet i Barcelona, at det ikke forholder sig helt sådan, når det gælder mousserende vine.
Boblevine kan med tiden udvikle et stof, 5-HMF (5-hydroxymethylfurfural), der giver vinen en brunlig farve og mindre sprælske bobler - og i sidste ende gør vinen udrikkelig.
Forskerne har udført et forsøg, hvor de i to år har opbevaret adskillige flasker champagne, prosecco og cava ved tre forskellige temperaturer. En del af flaskerne blev opbevaret i en kølig og fugtig kælder, andre ved stuetemperatur og igen andre ved 4 grader i et køleskab.
Det viste sig, at flaskerne i køleskabet klarede sig bedst - uanset om der stod champagne eller andre navne på etiketten. Det skadelige stof udviklede sig simpelt hen ikke ved de 4 grader - hvilket det gjorde i de øvrige mousserende vine, der havde opholdt sig ved henholdsvis kælder- og stuetemperatur. Heller ikke lyset i køleskabet eller de vibrationer, boblevinene udsattes for her, havde nogen negativ indflydelse.
Så hvis ikke champagnen bliver knappet op og drukket med det samme, er køleskabet altså den perfekte "vinkælder".