This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
chambertin skrev:Delar av nyårsmiddagen har jag koll på men eftersom de inbjudna har med sig både mat och dryck till ost och dessert så vet jag inte riktigt där.
Som apéro tänkte vi börja med Bernard Hatté Brut Tradition på Jéroboam (bas på -04/-05).
Sedan följer:
1995, Henriot Cuvée des Enchanteleurs
H. Billiot Cuvée Laetitia
Till huvudrätten hade jag tänkt mig ngt av följande par:
1982, Ch. Cos d'Estournel
1985, Ch. Pichon-Lalande
eller
1999, Barolo "Granbussia", Aldo Conterno
2001, Barolo "Cicala", Aldo Conterno
. ?
. ?
. ?
.... mer champagne
Anders Landström skrev:Jagermestier x 12 och öl. Kanon. mycket örter
Ja det skall bli intressant. Min sista Cos-82:a förresten.Jos skrev:Trevliga viner Chambertin!!
För mig väger jag som tidigare skrivet mellan Selosse och Henriot CdE - 96 som lite bättre vin. Under dagen och mellan aktiviteter samt på tolvslaget kommer det bli lite diverseflaskor typ Chanoine -95, Jacquart Experience och Diebolt Valois Prestige.
På rödvinssidan är det inte klart vad det blir för mat etc.. men Talbot -88 och Chateau La Tour du Pin Figeac -78 på magnum ligger risigt till...
Precis! Vad dricks på julafton? För min del blir det La Grande Dame 1985 till att börja med. Sen måste jag bara prova den omdiskuterade kombinationen med Amarone till sillen/Jansson. I övrigt vet jag inte ännu. Skulle vara kul att få lite tips från er andra vad som kan passa till diverse julmat och godis.Per Stade skrev:Själv tänkte jag börja med att fira jul.
Keen skrev:Jag kommer också befinna mig i Frankrike (alperna), så tveksamt hur mycket jag får med mig. Men nån roligare skumpa iallafall, kanske en Krug GC. Huset skulle visst redan vara påfyllt med sprit och skumpa, men vet inte vad exakt. Dock är kompisens farsa lite vinintresserad, så förhoppningsvis nåt kul. Annars köps det på plats.
Ja min Barolo-del är ju inte speciellt imponerande den heller. Det jag listade där är väl i stort sett det enda som man kan klassa som ngt med lite mognad. Bedrövligt men sant.Anders Landström skrev:Väldigt trevliga viner. Tror jag får gräva lite i min begränsade Barolokällare och ta något kul. Skulle inte lagt upp den här tråden ;D
Inte lika kul drycker dock (för egen del i alla fall). Ale och lite annat smakar ju bra till julmaten i och för sig och lite VP brukar också komma fram på småtimmarna men sen är det stopp vad gäller dryckesupphetsning.Per Stade skrev:Själv tänkte jag börja med att fira jul.
downtown skrev:Precis! Vad dricks på julafton? För min del blir det La Grande Dame 1985 till att börja med. Sen måste jag bara prova den omdiskuterade kombinationen med Amarone till sillen/Jansson. I övrigt vet jag inte ännu. Skulle vara kul att få lite tips från er andra vad som kan passa till diverse julmat och godis.
Anledningen är att jag läste om det i senaste numret av Världens Viner. Tänkte att det kunde vara kul att testa.Per Stade skrev:Amarone till sillen kan jag förstå men till sältan i Janzon behövs nog mer syra.
Föredrar Sauternes alla ggr men mogen skumpa är ju trevligt också. Nackdelen med bubbel är ju att någon sylt/marmelad som ank- och gåslever funkar så bra till lätt förstör bubblet.chambertin skrev:Ja det skall bli intressant. Min sista Cos-82:a förresten.
Tillbehör m.m till huvudrätten får bestämma om det blir Bdx-spåret eller Piemonte.
Inte så ofta man får dricka riktigt gott ihop med andra som också uppskattar det.
Hoppas nu att CdE -95 funkar till anklever. Själv är jag en sucker för Sauternes till det men många här vurmar ju för mogen skumpa till det så får bli att prova. Den kom ju ut ganska bra på Henriot-provningen som CH och Anders var på så det här blir ett bra tillfälle att prova innan den blir för gammal. Dessutom CdE-premiär för mig.
Talbot -88 kommer jag ihåg som ett riktigt gott vin (liksom -82, -85 och -86) men har aldrig druckit det på magnum. Talbot var i bra form på 80-talet liksom flera andra av Cordiers egendommar då (Gruaud-Larose t.ex). Skall bli kul att höra vad du tyckte om det.
La Tour du Pin Figeac har jag inga noteringar om att jag druckit. Väldigt lite 70-talare totalt sett för mig från högra stranden. Vällagrad från magnum så borde den ju vara i bra skick. När tog Moueiux över den egendomen förresten eller är det det från Giraud som du har ? Det finns två har jag för mig.
Per Stade skrev:Men till sötman i sillen funderar jag på Don PX Gran reserva.