Vinsafari i Miami, Los Angeles och Las Vegas 2014

Diskussion i 'Resor' startad av Mattias S, 13 juli 2014.

  1. Mattias S

    Mattias S Administratör

    En liten summering när det bara återstår några dagar i USA:

    Miami
    Turiststad utan någon direkt vinkultur att tala om. Finns dock en del vinrelaterat såklart, men inget som får en vinnörd att gå upp i brygga direkt. Kan tilläggas att 90 % av min tid i staden tillbringades i sjuksäng och mestadels på Miami Beach. Downtown kan säkert erbjuda annat.

    Los Angeles
    En världsstad med sanslöst utbud av det mesta. Här finns mängder av välsorterade vinbutiker. Den enda nackdelen är att staden är så splittrad, dvs det är som fem städer i en med relativt långa avstånd mellan varje stadsdel. Generellt bra priser. Vinbarer (med intressant utbud) finns det relativt få av, i alla fall om man jämför med San Francisco som har en vid varje gathörn.

    Las Vegas
    Dyrt, dyrt och dyrt. Det mesta i vinväg hittas på alla kasinon och deras restauranger. Ofta med sanslösa pålägg runt 4-5 gånger inköpspris. Undantag finns om man söker lyckan på de lite mindre glamourösa ställena, där man kan hitta vin där pålägget är endast 2-3 gånger, vilket känns hyfsat rimligt. Vinbutiker lyser helt med sin frånvaro på strippen. Diverse "liquor stores" har vanligtvis samma trista standardsortiment, med fokus på relativt billigt och massproducerat vin. Inga entusiastbutiker hittade över huvud taget, dock vet jag att det finns en (minns inte namnet) som ligger en bra bit utanför strippen som jag har besökt tidigare år.

    Det är så illa så att en medioker SB-butik förmodligen hade blivit strippens överlägset mest intressanta vinbutik. Det är riktigt illa det. Men men, Vegas är såklart för turister som bör bränna sina stålar på alla kasinon, antingen via spel, underhållning eller mat. Det finns helt enkelt inget intresse att ha detaljhandel i anslutning till detta såklart. :)
     
  2. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Sista kvällen i Vegas. Jag och frugan provade vingarna på en lite finare restaurang mitt på strippen. Ruggigt trevlig miljö, superb service och rimliga påslag i deras vinlista (2-3 gånger retail-pris). Restaurangen ifråga är Mastro's Oceans Club

    image.jpg
    Själva matsalen är placerad i mitten av den bruna "träkorgen"...

    Förrätt
    Vi tog in lite enklare förrätt (trodde vi) och lite amerikanskt "kvalitetsbubbel" från Oregon. Frugan fick in lite försiktigt rökt lax som serverades som löjromstoast ungefär, själv tog jag lite tonfisktartar. Problemet var bara storleken på rätterna. Förrätt my ass...:D

    image.jpg
    Smakade bra enligt frugan, testade enbart lite av laxen som smakade superbt...

    image.jpg
    Rå tonfisk, avocado, "aioli" och något krispigt brödliknande i botten. Sanslöst gott, dessutom grymt gott till bubblet. Åt helsike för stor portion dock, lämnade drygt en tredjedel för att inte riskera att bli för mätt...

    image.jpg
    2012 Argyle Vintage Brut: Riktigt trevligt bubbel. Friskt och krispigt med livlig mousse, läskande kritmineralitet och fin syra. Hittar gröna äpplen, krita, citrus och aningen bröd. Saknar lite djup och komplexitet. (87p)

    Huvudrätt
    Tog in lite Pinot Noir från Santa Barbara av lite enklare slag. Jag valde pilgrimsmussla och frugan kött. Bra kompromiss således.

    image.jpg
    Pilgrimsmusslor med en tung och fet skaldjurssås. Lite brödbitar till detta samt lite garnityr. Fin kvalitet på råvarorna, men alldeles för mycket av det goda. Tröttnade ganska fort. Lite för fett och tungt med för lite syra. Pinoten fungerade godkänt, men bubblet funkade inte sämre.

    image.jpg
    2012 Summerland Pinot Noir Vintner Select: Medelfylligt och rejält fruktigt med delikata inslag av rabarber, blodapelsin, tulpan, sandelträ, peppar och bergamott. Höga apelsinsyror, med sparsamma tanniner. Viss längd. Riktigt trevligt och prisvärt. Gillar det skarpt, men det kunde haft lite mer komplexitet. (89p)

    Efter dessa två rätter så fanns det helt enkelt inte mer plats i magen. Rundade av med lite citronsorbet och vaniljglass.

    Slutomdöme:
    Inte direkt en restaurang jag vill rekommendera för den som är ute efter stjärnkrubb. Bra råvaror, miljö och service gjorde det dock till en riktigt trevlig kväll. Goda och rimligt prissatta viner gjorde inte upplevelsen sämre heller. :)

    Kommer sakna utsikten nu när vi lämnar LV. :(

    image.jpg
     
    Michael.S, Vino fino, chambertin och 1 annan gillar detta.
  3. Vino fino

    Vino fino Medlem

    Tack för alla intressanta inlägg och bilder! Alltid spännande att höra och se forummedlemmarnas intryck ute i världen
     
    Mattias S gillar detta.
  4. Magnus L

    Magnus L urydhtfilgukj

    Ja, tack för en fin reseskildring!
     
    Mattias S gillar detta.
  5. Rexel

    Rexel Medlem

    Grymt kul o läsa din reseberättelse, synd att jag inte läst innan nu när ni lämnat LV. Var där i oktober och käkade på en grymt bra resturang i Cosmopolitan. Kommer inte ihåg vad den heter, men italiensk och bra vinlista, topp 3 bästa köttbit jag någonsin ätit. Beställde vin, men personalen glömde:mad: (vi pratar kanske 10-15 minuter, men jag va grymt vinsugen) Jag påminde och sommeliern bad om ursäkt 5 gånger(minst) dekanterade vinet, bjöd på dessert och vinet fick vi gratis:) De ä service!
     
    Michael.S, Mattias S och sunqan gillar detta.
  6. sunqan

    sunqan Vinös

    [QUOTE="Rexel", post: 67624, member:9]Grymt kul o läsa din reseberättelse, synd att jag inte läst innan nu när ni lämnat LV. Var där i oktober och käkade på en grymt bra resturang i Cosmopolitan. Kommer inte ihåg vad den heter, men italiensk och bra vinlista, topp 3 bästa köttbit jag någonsin ätit. Beställde vin, men personalen glömde:mad: (vi pratar kanske 10-15 minuter, men jag va grymt vinsugen) Jag påminde och sommeliern bad om ursäkt 5 gånger(minst) dekanterade vinet, bjöd på dessert och vinet fick vi gratis:) De ä service![/QUOTE]
    Det där med glömma bort känner jag igen. Det hände tyvärr oss också i både usa och canada. Det värsta tycker jag är att man ändå förväntas lägga 18-20% i dricks.
     
    Rexel gillar detta.
  7. sunqan

    sunqan Vinös

    Äh. Telefonfan editerade sönder quoten... HATA.
     
  8. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Har provat D.O.C.G på Cosmopolitan. Sanslösa påslag på vinlistan tyvärr. Vi tog in en öl och nöjde oss med en förrätt. ;) Finns dock ett par italienska restauranger, du har säkert valt rätt. Köttet är dock alltid bra nästan oavsett hak enligt min erfarenhet.

    Bästa restaurangen som jag provat på Cosmopolitan är "hålet i väggen" med världens bästa hämtpizza :D
     
    Rexel gillar detta.
  9. vininfo.nu

    vininfo.nu Medlem

    Häääärlig läsning har det varit i tråden. Känns nästan som man inte behöver åka, det är ju bara att laga till en stor (fettdrypande) köttmåltid, korka upp några viner och läsa tråden... Gott mos mao...
     
    Vino fino, Magnus L, Mattias S och 1 annan gillar detta.

Dela sidan