finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

 • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Senaste material av Arvid

 1. Arvid

  Tillfälligt sortiment 16 september 2022

  Ja, upplagt köp. Kanon cognac. Klart det finns annat också, men detta är inte vad jag skulle kalla prestige cognac, snarast motsatsen, för få vet hur bra det är. Hade en flaska #5 för ett par år sen. Den hade varit bra värd att göra sig av med idag. :oops::oops::oops:
 2. Arvid

  Komfortkyla för vinrum

  Nej man bör nog blanda lite. Jag försöker köpa lådvis så gott det går så är så klart färgad av det. Bästa "individuella fack" är Wineracks by Marcus. Vet inte om de finns att få tag på i Europa.
 3. Arvid

  Komfortkyla för vinrum

  Stabilt och platseffektivt. Och så vitt jag vet kan man sätta skiljeväggarna var man vill, så bra möjligheter för att dela upp som inte tar plats. Sen att 2-3 viner kan dela ett fack gör ingenting för mig, det kan lätt åtskiljas är ändå enkelt att hitta det man nu letar efter. Och man kan välja...
 4. Arvid

  Komfortkyla för vinrum

  Här tillåter jag mig svara, för även om jag inte vet nåt om att bygga en källare så vet jag en himla massa om att organisera vin, efter år av jobb på krog och med privata källare. Jag är inte mycket för fina, snickrade vin-hyllor. De bäst fungerande källarna jag sett är tämligen industriella...
 5. Arvid

  Bygg en vinkällare - Steg för steg guide och allmän diskussionstråd

  Tack Johan! Jag tänker, kanske felaktigt att man kan dra nytta av värmen från andra sidan av kylaggregat i huset. Och lite perifert att inte visa hela världen att man har nått värt att kyla i källaren. Fönstret är synligt mot vägen utanför.
 6. Arvid

  Bygg en vinkällare - Steg för steg guide och allmän diskussionstråd

  Hej alla, förlåt ett långt inlägg. Jag har läst tråden med glädje och fått en massa bra kunskap redan. Jag har äntligen blivit så vuxen att jag skaffat hus, med källare. Det är inte direkt slott med stenvalv det är tal om, men lite plats till vin är där allt. Det borde inte vara en prioritet...
 7. Arvid

  Värdering av gamla viner

  Beroende på hur mycket vin det är, och vad det nu är värt, kan ett medlemskap till winemarketjournal.com vara ett bra verktyg. Bra auktionsdata från världen runt och du kan välja att se priserna antingen som köpare, eller som säljarens "net".
 8. Arvid

  Dryckesauktioner i Sverige och utomlands

  Kanon, tack! Precis, händer rätt ofta hos de stora husen att man får ett mail dagen efter om man vill köpa andå. Visst inte hur läget var "hemma".
 9. Arvid

  Dryckesauktioner i Sverige och utomlands

  Cool. Sitter och bjuder på lite grejer som är lite väl optimistiskt värderade och nog inte säljer (som det ser ut som nu i alla fall).
 10. Arvid

  Dryckesauktioner i Sverige och utomlands

  Yes, är med på det, men om acceptpriset inte uppnås, finns det någon uppföljning där? Eller går lotten vidare till nästa auktion eller returneras till säljare?
 11. Arvid

  Dryckesauktioner i Sverige och utomlands

  Hur fungerar det egentligen med bud under reserve? Är det automatiskt inte godkänt eller ger Bukowskis säljaren möjligheten att acceptera lägre men ledande bud i efterhand?
 12. Arvid

  Weblansering 27 maj 2021

  Bah. Försökte verkligen klicka som en galning på Chichibu Ten. Trist att det är så spekulativt när chansen äntligen finns att dricka för relativt bra pris. DM om någon är klar på ett byte. ;)
 13. Arvid

  Dryckesauktioner i Sverige och utomlands

  De stora bjässarna som Marchesi di Barolo, Fontanafredda, Borgogno har ju släppt gamla viner ganska frekvent, så handlar nog om flaskor som legat i deras källare länge, kanske helt intill 1990 eller 2000-talet. Skulle nog också tro att de hade bättre tillgång till bra korkar än några av de vi...
Toppen