Det här vinet drack jag i mitten av -90 talet och det är utan tvekan det bästa vin jag smakat. Jag minns gott om nyriden häst, jag sa att det smakade våt hund och att det kändes som en hel måltid, umami-smaker som från kalvbuljong. Tanniner var som sammet, total harmoni. Nu har jag fått hem en flaska som jag tänkte bjuda på på mitt 50-årskalas jag nämnde i Eszencia-inlägget. Jag kan inte någon gång säga att jag kännt smak av läder i ett vin och kanske finns det sådana inslag nu när det gått några år. Jag tänkte bjuda på confitterad anka med rotselleripure och rödvinsreduktion, ett
Steffo Törnquist recept som jag är mycket nöjd med. Tror ni att det kan passa? Jag är lite rädd för det söta i rödvinssåsen men med så mycket muskler som finns så borde det ändå kunna fungera.
Steffo Törnquist recept som jag är mycket nöjd med. Tror ni att det kan passa? Jag är lite rädd för det söta i rödvinssåsen men med så mycket muskler som finns så borde det ändå kunna fungera.