Köpte 3 st. 1996 G.H. Martel & Co. Champagne Victoire, kostar nån tusenlapp på SB. Någon som provat och kan uttala sig? Tänkte ta en till nyår.
Drack GH Martel BdB 2002 för ett halvår sedan och det var tyvärr en av de sämsta champagner jag druckit, dofta helt ok med mogen frukt och lite brödig men smakade citronvatten som dog ut direkt i munnen. Hoppas att dom där är bättre än så.
De tänkte nog "en 1996:a, det är en bra årgång". Det är bra att den är på magnum men jag har generellt dålig erfarenhet av 1996or från enkla hus. Risken är att den smakar just citronvatten som @Skumpagne uttryckte det… Om jag vore du skulle jag åka tillbaka och byta dem på Pol Roger eller Bollinger på magnum. Mycket bra champagner och du får pengar tillbaka.
Vi tog den till nyår. Den var faktiskt inte så dum. Mognadston men ändå massor av syra kvar. Att druvkvalitén inte är den bästa kan man ana, men tror de absolut kan bli bättre med lagring.
Jag drack en sån här till nyår (är iof ingen bevandrad skumpakille). Den var inget vidare tyckte jag. En i sällskapet beskrev det väl bäst, att smaken var lite som övermoget brunt äpple. Skulle jag köpa en "billig" skumpa igen.. hmm tattinger tror jag.
jo åt det hållet.. men inte fullt ut, man kände fortfarande smaker. Jag har inte druckit gammal skumpa förut så jag har dålig referens. Kan det bara dålig flaska.. eller är det tecken på överlagring?
En magnum 1996 som är åt det oxiderade eller övermogna hållet låter för mig som ett dåligt vin , flaska eller felaktig lagring