Amon-Ra -06

Diskussion i 'Vin' startad av Jos, 16 mars 2010.

 1. Jos

  Jos Medlem

 2. CH

  CH Medlem

  SV: Amon-Ra -06

  Jag tror vi kommer prova det i helgen.
   
 3. Jos

  Jos Medlem

  SV: Amon-Ra -06

  Kul! Blev faktisk nyfiken när det var så sjukt många positiva tn. Vet att jag har några liggandes men har aldrig blivit så jätteimponerad av australiensare tidigare...
   
 4. Håkan

  Håkan Medlem

  SV: Amon-Ra -06

  Jag tror att du tjänar på att vänta några år, 06an är väl ung fortfarande.
   
 5. Winepunker

  Winepunker Medlem

  SV: Amon-Ra -06

  Den är brökbra, god nu, men blir bättre. Ge den två år till så visar den sig från en mer komplex och nyanserad sida.
   
 6. frommen

  frommen Medlem

  SV: Amon-Ra -06

  Har ett par 05:eek:r... Har ni provat den på sistone?
   
 7. Winepunker

  Winepunker Medlem

 8. Jos

  Jos Medlem

  SV: Amon-Ra -06

  Ja du har ju över 150 TN på Cellartracker med ett snitt på nästan 94p, :eek: , så det kan ju omöjligt vara annat än riktigt bra!

  http://www.cellartracker.com/list.asp?s ... tesVintage

  Trevlig recension förresten men du, - hur många viner har du personligen följt utvecklingen på i 18 år eller mer? Dvs smakat det åtminstone som ungt/nytt och sen 18 år senare? Tänkte på din kommentar att du ställer dig "tvekande" till att det håller till 2026..

  Men du kanske är äldre än du ser ut på din bild... ;)
   
 9. Winepunker

  Winepunker Medlem

  SV: Amon-Ra -06

  Född 1967, det framgår av bloggen (provat aktivt sedan 1987, organiserat sedan 1988). Bedömningen angående lagringskapaciteten är främst baserad på min lilla, men inte helt försumbara, erfarenhet av Shiraz/Syrah från Australien. Just Gleatzer har ju inte hållit på så länge så det går att säga något definitivt, men 20 år _brukar_ vara tungt för OZ (Grange, Lindemans Bin 3110, Best's Bin 0 och några andra undantaget). Dessutom har Colins alster från Seppelts & Barossa Valley Estate (E & E Black Pepper) inte visat sig utvecklas till det bättre mer än runt 12 år om det nu har någon bäring, strukturen på E & E & Amon-Ra har klara paralleller.
  Jag har givetvis inte haft förmånen att följa speciellt många OZ Shiraz från _samma årgång_ i mer än 18 år (ett drygt 10-tal kanske) men jag har provat förhållandevis många gamla viner och de allra flesta tröttnar tydligt när de kryper över 15 år (firman hade kontor i Sydney förr).
  Nu har dock mycket hänt tekniskt de senaste tjugo åren och Ben är ett snille, så den som lever (och har tillräckligt i källaren av Amon-Ra, jag är en bland dem) får se. Det skall bli spännande, men jag har en gnagande känsla att '05 kommer att toppa före 2020.
   

Dela sidan