Anitra Steen korkar ur till slut

Diskussion i 'Övrigt' startad av Martin, 4 september 2008.

 1. Martin

  Martin Medlem

  Jag får väl bara hoppas att med henne så försvinner systemets outgrundliga ovilja att serva oss konsumenter med bra viner.

  Anitra - du kan ta dina T-moduler med dig och äta dom medans ni skålar i Frexinet för din framtida mer nyttiga tillvaro (för oss andra) på Torpet..

  Urkorkat, eller var det stenkorkat?
   
 2. Andreas L

  Andreas L Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Kommer ni här på forumet att sakna henne? :D
   
 3. Pomerol

  Pomerol Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Självklart har hon som VD det yttersta ansvaret men var inte Barbro Ström ett strå vassare när det gäller T-moduler? Kommer ni ihåg henne?

  Om man dessutom jämför Steen med sin föregångare Romanus tycker jag man ser stora skillnader; satsning på självbetjäningsbutiker, generösare öppettider, fräschare varumärke, ändring av grå monopolattityd till mer serviceanda med mera.

  Ha, ha, det är säkert ett inlägg som detta som får igång vissa men tillvaron är ju faktist inte svart-vit.
   
 4. Martin

  Martin Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Nä, visst är inte tillvaron svart-vit, men för att förstärka kan det vara ett bra grepp. Ska vi säga att tillvaron är roséfärgad?
  Men, ändå, Steen har varit ansvarig chef under den tid när sverige har glidit samman med omvärlden (Danmark, t ex..) på ett helt annat sätt än under den närmast frireligöse Romanus. Låt vara att hon sedan inte primärt styrt moduleringen/allokeringen, men ansvaret är hennes.
  Och på det viset som t ex "landortsbutikerna" utarmats under Steens ledning, kan man inte annat än klandra henne så pass mycket att hon borde få stå i spotthinken.
  Jag som i min enfald tidigare trott att Systembolaget hade ett folkbildningsuppdrag/syfte - och då menar jag inte alla fantasifulla (med betoning på just fulla) alkoläsker och "cider"flaskor man numera säljer.

  I senaste numret av "Bolaget" slår sig systemet för bröstet (maken på självgott reklamblad får man leta länge efter, men så är man troligen oxå världsmästare i ämnet, självgodhet alltså..) och skryter så man blir blå över "att sina fantastika utlämningsställen numera LEVERERA ALLT!" Notta bene..
  Varför inte fullfölja idéen och LÄGGA NED alla butiker, förutom då de 3 "prestigebutikerna".
  Ironin är ju då fulländad. Då MÅSTE man handla sitt vin på ICA.

  Ja jävlar. Så här upphetsad har jag inte varit sedan jag skällde ut chefen och facket i eftermiddags. :-\

  Är det meningen att man ska dricka något nu? ;D
   
 5. Pomerol

  Pomerol Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Tack Martin för ett genomtänkt inlägg och inte bara en radda slagord. Det var lite det jag väntade av mitt något provocerande inlägg.

  Jag köper att Steen är ansvarig för ett Systembolag som ligger närmare Eruopa än det som Romanus styrde, så det är möjligt att de skulle ha varit ännu aktivare. Förmodligen är de dock bakbunda av EU-regler/direktiv. Tex var ju Systembolaget motståndare till BIB, alkholläsk, extra starköl (inklusive Chimay mfl!) ända till EU knäppte dem på näsan.

  Jag trodde att landsbygden hade fått det bättre, lite på vinkällarnas bekostnad. Tidigare släpptes ju vissa artiklar enbart på vinkällarbutikerna, nu kan man ju beställa en flaska i vilken butik som helst. En flaska är ju i och för sig inte så jävla mycket men någonstans tycker jag att det det är mer rättvist att många får en flaska, än att några ska ha lådor... Oj, nu blev jag nog kommunist.

  Jag bor i storstad, får ofta det jag vill ha på Systembolaget och är nöjd. Men självklart kan allt bli bättre...

  Och självklart är Bolaget ett reklamblad, så använder ju ICA, Konsum mfl sina medlemstidningar...
   
 6. Martin

  Martin Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Kort nu, mer utförligt senare,

  Utbudet av FINEWINES (det känns lite magstarkt att kalla det så) har krafitigt beskurits. Ironiskt (igen) är att när staden fick sin tredje butik verkar det som om allokeringen samtidigt minskat betydligt. Antaglien "kväver" butikerna varann (omsättning) vilket gör att de inte kvalificerar sig till huvudkontorets kommandoekonomers finare allokeringstabeller.

  "Ok, då bygger vi fyra traktorfabriker i Vlavidistok - där bor det ju många politruker, något måste de ha att roa sig med på stäppen.."

  Typ.
   
 7. Pomerol

  Pomerol Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Okej. Jag väntar med spänning på den utförligare versionen. Typ. Som kanske förklarar ett och annat. Typ.

  ;)
   
 8. Håkan

  Håkan Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Och Anitra skrattar ända till banken!!!
   
 9. Martin

  Martin Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Lite senare kan bli mkt senare, antar jag..

  NU vill jag bara skriva -efter dagens besök i en fullproppad presitigebutik och ett lika fullproppat "kassavalv", att det verkligen är skillnad mellan butiker och butiker.

  Vissa av oss är verkligen mycket mer jämlika än oss andra.

  Tänk om vi kunde få ett lika seriöst (om än onödigt närmast fisförnämt bemötande av vissa ur personalen!) bemötande i vilken vinbutik vi än var i Sverige?

  Just att kunna plocka med flaskor man annars glömmer bort, känna igen gamla etiketter, relatera till fysiska föremål - det kan ingen katalog eller web-plats erbjuda.

  Fast nackdelen är ju såklart att kan ha en tendens att bli rätt kostsamt.
   
 10. Pomerol

  Pomerol Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Jag kan faktist inte avgöra om du är seriöst eller om ditt svar dryper av sarkasm. Men det är väl kul att du är nöjd med ditt besök... Även om det fysiska mötet är det bästa känns det svårt att ha en butik med vinkällarsortiment överallt.

  Däremot tycker jag att man kräva ett seriöst och proffesionellt bemötande i vilket Systembolaget man än besöker. Jag tar för givet att ett stort intresse av vin, mat och kombinationen av bägge krävs för den som jobbar där.
   
 11. Martin

  Martin Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  givetvis dryper mitt svar av sarkasm.
  Visst är det bra med vinkällarbutikerna i sig, inget mot det, även om jag till döden anser att Systemet övervärderar sin storslagenhet. ALLA butiker borde vara vinkällarbutiker mer än pressbyråbutiker, sas.
  Vad jag vänder mig mot är det faktum att det först kommer dessa butiker, sedan vissa bättre butiker, sedan ingenting alls (jämför BAS-sortiment/Pressbyrån!).
  Ertbjuds man aldrig något godis blir man lite bitter.
  T6 och T7 är något man bara läser om. Fast det upptar nästan vad jag upplever som absoluta majoriteten av intressanta viner (nej, Chile har jag svårt för) Eller möjligtvis BESTÄLLER man dessa viner på samma sätt man beställer böcker idag. Men man köper ju bara det man vet vad det är man får.
   
 12. Martin

  Martin Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Jag lyckas citera mig själv två gånger när jag bara ska fixa stavfel. Det ÄR inte bara monopolet som är mot mig. Morr!
   
 13. Mysonoxen

  Mysonoxen Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Jag kan ta det där jobbet.

  Tråkigt bara att jag inte får det. Trots mitt enorma dryckesintresse är jag ju tyvärr inte (S)-märkt.

  Partiet über alles!
   
 14. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Björne benar ur fisken ytterligare då det gäller SS vinbeskrivningar.

   
 15. Mysonoxen

  Mysonoxen Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Har man en fallenhet för svulstiga poetiska beskrivningar som säger en lika mycket som om en kines försöker konversera med en på sitt modersmål så är väl Montrachetrecensionen helt OK.

  Ska vi ta ämnet till sin spets kan man ju skänka den fete advokaten en tanke, som i sin senaste (sista?) Wine Buyers Guide tjatade om "sexiga" viner. Antingen har det gått så långt att han liksom undertecknad numera finner ett ädelt vin mer intressant än den vackraste kvinna, eller också är det helt enkelt så att han tycker att det är ett utmärkt raggningstjut...
   
 16. Martin

  Martin Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  "En kollega uttryckte följande beskrivning på en Le Montrachet 1999 från Domaine de la Romanée-Conti:

  ’Vinets bärnstensfärg har en enastående livlighet. Anledningen tros vara att läget absorberar mer sol än sina grannlägen. Vinet doftar väldigt sött, dess frukt och brödighet är dold bakom valpig sammet i sin ungdom, som mandel i kapprock av rosa socker. Smaken är dock mer intensiv och fyller munnhålan ordentligt; en ren grön frutkighet glider över hela tungan med en tyngd av ett godståg. Efter att man sväljer vinet kommer dess själ med finstämd fruktiget som pulserar och skiftar, aromatiskt fyller den munhålan med sin vinösa parfym.’ Objektiv bedömning? Nja, men underhållande tycker jag."

  Undrar vad vinkännaren Major Jan Malte Björklund tycker om denna beskrivning? ;D
   
 17. anders

  anders Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Tja, du kan ju fundera över vad Parker gör med tomflaskorna... ;)
   
 18. Mysonoxen

  Mysonoxen Medlem

  SV: Anitra Steen korkar ur till slut

  Kanske därför han syns till så sällan numera.
   

Dela sidan