Det är ett "andravin" till Moulin Touchais som gjordes just det året, som är en bra årgång. Jag har för mig att de hade unga stockar som de inte ville inkludera i vanliga Moulin Touchais, men som ändå gav bra vin. Det här vinet är aningen mindre sött än Moulin Touchais eftersom det kommer från något mindre mogna druvor, men fortfarande rätt tydligt sött. Jag provade en flaska för några månader sedan, och den var vid full vingör och smakade typiskt mogen söt Chenin Blanc, även om jag måste erkänna att jag först gissade söt Pinot Gris när jag fick den blint.
Med tydliga kryddtoner och inte extremt hög sötma skulle jag inte kalla det för ett "dessertvin". Foie gras, patéer eller ostbricka (inkl. blåmögel) tror jag kan vara lämpligare kombinationer än de flesta söta desserter. I och för sig kan äppelkaka/äppelpaj alltid funka bra till Chenin, men då ska man hålla nere på sötman och avstå från att dränka den i söt vaniljsås, för det blir för lätt en för söt kombination för att vinet ska stå emot.