SV: Avsmaknings meny till champagne
Skumpagne skrev:
Sitter med en gammal kock kompis och planerar en avsmakningsmeny till champagne middag som vi tänkte ha hemma hos oss. Det vi tänkte än så länge är pilgrimms mussla, kalixrom, räkor, sparris och lågtempad anklever. Men skulle vilja ha lite mer tips om goda grejjer till. Vi har en skaldjur och fisk allergiker så alla tips är välkommna.
Ost! T.ex. någon mild och krämig ost som Brillat-Savarin, en bra Brie, någon hårdost som Comté eller Parmesan. (Blåmögelost eller riktiga stinkostar ska man nog däremot undvika.) En lagrad svensk hårdost (t.ex. Västerbotten) på knäckebröd passar också oftast bra till skumpor med lagom brödig ton.
Även oststänger och allehanda kanapéer funkar oftast bra, finns ju allehanda "röror" (tapenad o.s.v.) som man enkelt kan stryka på crostini eller dumpa i en minikrustad.
Om ni letar efter något matigare: rätter med vitt kött, t.ex. kyckling eller kalv, kan också passa bra med lämpliga tillbehör - kanske inte för söta, men lite mild chilimarinad kan nog funka för att anknyta till det tidigare tipset...