Bakfyllemat

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Pomerol, 14 september 2008.

 1. Pomerol

  Pomerol Medlem

  Det är inte en slump att jag skriver den här tråden på en söndag...

  Med barn har men ju inte den lyxen att man kan sova bort bakfyllan utan man får hålla god min och göra det bästa för att komma i gång. Den största motivationen ligger ju i skräcken att ens bättre hälft ska utbrista nästa gång det vankas utgång att "Ska du verkligen gå ut när du sover bort hela dagen efteråt!?!". En annan bra start på dagen är ju som bekant frukosten och följande är min absoluta favorit.

  En klassisk pytt av bacon, lök, ägg, potatis, brödkrutonger och något grönt som persilja eller gräslö på toppen. Nu ska man ju inte tro att man bara kan steka allt på en gång. Nej, inte ens (eller framförallt inte) till en bakfyllefrukost kan man lämna något till slumpen.

  Först och främst delas baconen i två eller tre delar och de får starta i en egen, kall panna. På svag värme får de sakta svettas och när de är riktigt krispiga får de rinna av på hushållspapper. Den tärnade potatisen och hackade löken kan stekas i olivolja tillsammans i en annan panna. Brödkrutongerna steks separat i smör, och när de rinner av på hushållspapper strör man över lite flingslat och finhackad persilja. Äggen vändsteks och skärs sedan i lämpliga bitar. Slutligen blandas allt och ytterligare lite gönt på toppen. Serveras med Tabasco. Tyvärr krockar ju den heta Tabascon rejält med både kaffe och te men lite skit får man ju ta när man är bakfull.

  Till detta servas även juice, bröd, lite god salami, te för att sedan avslutas med kaffe. Tro mig, det är en bra start på en bakfylledag.
   
 2. Jos

  Jos Medlem

  SV: Bakfyllemat

  Nån som sa att ägg är bra (något med protein o fett etc.. vad vet jag) och för mig funkar det i alla fall. Vi brukar svänga ihop äggröra med bacon och när värsta hungern och saltbehovet är stillat avslutar man med pannkaka som man gör på 4 ägg (ägg igen), 1,5-2dl mjöl, en dryg halvliter mjölk och en nypa salt. Sylten kokar man givetvis själv vilket bara tar några minuter(endast jordgubbar och socker). Givetvis ett antal dubbla espressos till detta.

  Är man inte hungrig funkar alltid 2l vatten, 2st resorb och 2st "quick pain relief" som du hittar på Boots.
   
 3. R.P

  R.P Medlem

  SV: Bakfyllemat

  Om man inte är hungrig så gillar jag gazpacho dagen efter. Annars är en rejäl köttbit direkt till frukost eller en full english breakfast med bönor och blodkorv en höjdare, jag vet, jag är ganska ensam om att tycka det. :)
   
 4. CH

  CH Medlem

  SV: Bakfyllemat

  AMEN!!!

  En trifecta är alltid en bra start på dagen oavsett om man är bakfull eller inte. När vi är över i USA brukar jag dock byta ut pannkakorna mot 1 belgisk våffla istället. tycker deras buttermilk panncakes är lite för torra.
   
 5. Keen

  Keen slan

  SV: Bakfyllemat

  Ägg brukar faktiskt funka rätt bra. När jag orkar så brukar jag vid första uppvaknandet, vid sisådär 9, koka ett ägg och käka en äggmacka, och sen lägga mig igen. 2 till timmars sömns på det brukar göra underverk.
   
 6. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Bakfyllemat

  En stadig frukost följd av mer sömn är mitt recept för varje helgmorgon, oberoende av bakfylla! ;)
   
 7. Pomerol

  Pomerol Medlem

  SV: Bakfyllemat

  Du har inte barn.
   
 8. CH

  CH Medlem

  SV: Bakfyllemat

  Varför i h-e väcka denna tråden nu? jag har inte ens kommit till bakfylan ännu och är grymt hungrig. Stekt mat står på önskelistan men herr G bör inte gå nära spisen.
  sist det blev nattamat blev det knas. Jag har central larm till brandkåren och jag somnade vid spisen.

  Kort historia, jag blev utskrattad av brandmännen när jag blev väckt på en stol vid spisen på natten.
   
 9. Håkan

  Håkan Medlem

  SV: Bakfyllemat

  CH>>Hur har du det egentigen med alkoholen? ;D
   
 10. CH

  CH Medlem

  SV: Bakfyllemat

  Det var inte alkoholen, jag var bara väldigt trött. Skulle gissa på att det hade slunkit ner 5-6 öl på aw innan jag knallade hem helt slut.

  Men med tanke på vad som kommit fram här så kan jag förstå om någon ställer frågan. Spä ut historierna på ungefär 10 år så är det inte så illa.
   
 11. Håkan

  Håkan Medlem

  SV: Bakfyllemat

  CH>>Jag håller nog mina värsta historier för mig själv, lyckligtvis är väl få här som var nationsaktiva i Uppsala i början av 90-talet
   
 12. hultman

  hultman Medlem

  SV: Bakfyllemat

  God och ambitiös mat i all ära, men dagen efter en redig fylla är det skräpmat som gäller. Ett maxmål med plusmeny och två originaldip före och direkt efter sängen brukar ge de bästa förutsättningarna för en trevlig bakfylledag :)
   
 13. Jos

  Jos Medlem

  SV: Bakfyllemat

  I dag ska jag testa hur en 350-grams entrecote, pommes och jesses bearnaise funkar. Tror det kan bli bra.
   
 14. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Bakfyllemat

  Dagen (och vår nybakade världscupsegrarinna) till ära rekommenderar jag Poires Belle Hélène till efterrätt.
   
 15. weezer

  weezer Medlem

  SV: Bakfyllemat

  Fläskfilé stekt i citron, rosmarin och vitlök, ädelostssås och ris kokt med citron, lagerblad och en gnutta olivolja. Precis vad man behöver idag efter en hård kväll. Lite rödvin fanns det plats för t om.
   
 16. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  SV: Bakfyllemat

  Två Treo®comp och ett glas vatten!
   
 17. Jos

  Jos Medlem

  SV: Bakfyllemat

  Ähh..! Kan på sin höjd bota en fegisfylla. Släng in ett par resorb, några liter vatten samt fet mat också så har du något ;)
   
 18. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  SV: Bakfyllemat

  "En stor stark
  är vad min kropp behöver"

  Kjell Höglund 1989
   
 19. Bubblaren

  Bubblaren Medlem

  SV: Bakfyllemat

  Lyssna gott folk, Jos vet vad han pratar om! ::)
   
 20. J.S.

  J.S. Medlem

  SV: Bakfyllemat

  Jos: Helt klockren bakfyllemat! De e mina takter det... ;) Kanske ett par alca seltzer också. Ett tips! Köp B12 vitamin på apoteket (Behepan, receptfritt) finns ej i hyllan så det får man be att dom tar fram. Ta ett par såna och ett stort glas vatten innan läggdags och sedan Jos bakfyllemat direkt på morgonen sedan mår man garanterat som en prins ;D
   

Dela sidan