BYOB Finewines Sydost/Världen (Kalmar) 1:a Oktober

Diskussion i 'Övrigt' startad av Emanuel, 17 augusti 2016.

 1. Jonas Rydgren

  Jonas Rydgren Medlem

  Jag vill minnas att mattias höll dem nästan jämt ;)
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 2. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Kul att prova en Selosse Rosé som levererar på topp och inte alls kändes särskilt oxiderat. Superelegant med snygg röd äpplefrukt, smultron och eleganta drag av jasmin. Rubis vann dock kampen om man talar intensitet och längd. Två väldigt bra champagner, men nog var Krug GC av det yngre slaget kvällens bästa champagne för mig. Kul att prova toppviner i sin absoluta toppform (även om vi var allt annat än det). En ynnest som jag får tacka oerhört mycket för! :)
   
  Daniel B gillar detta.
 3. Emanuel

  Emanuel - Ad astra per alas amforae

  Jag vill även minnas att den gode @Mattias S var den som sådde det lilla ondskefulla frö som gjorde att vilmarten fick stryka med. Jäkligt kul med något som gav Selosse en match dock.

  Någon som har en klar bild av vad alla gentlemens agreements egentligen slutade med? En Krug 02 är helt säkert med i ekvationen åtminstone. :)
   
 4. Jonas Rydgren

  Jonas Rydgren Medlem

  Jag blev tyvärr inte vittne till den sista uppgörelsen, krug gc med lite ålder var det sista jag hörde.
   
 5. Magikern

  Magikern Medlem

  Vilket var det bästa rödvinet? Vore kul med Tasting Notes. :)
   
 6. Crist(al)ian 77

  Crist(al)ian 77 50 Shades of Grape

  Man måste ju vänta på att en del ska gå så man får dricka mer av de ädla dropparna.

  Det sista heatet levererade helt fantastiskt bra. Tre av de bästa skumporna jag druckit i år på samma gång. Så för en gångs skull var det värt det. Selosse Rosé hade jag bestämt mig för redan kl 16 men Vilmart är jag oskyldig till. Där var det andra som insisterade på att jag skulle byta bort mina Krug för att de skulle få dricka.:rolleyes:

  Angående dealen så lyckades grosshandlaren byta till sig en Krug 02 och GC för två Rosér!:vägg: För att jag inte ska begära jämkning enligt Avtalslagen 36 ¶ så får dealen bli att vi knäcker även de flaskorna tillsammans.

  Själv väntar jag på ersättning från en av fridrickarna. @Sörplarn går fri då han hade några upp på mig sedan tidigare.

  Än en gång tack Emanuel för arrangemanget!
   
  Stenberg, Tomas Lindblom, rs14 och 2 andra gillar detta.
 7. rs14

  rs14 Medlem

  Lite sent på här, jag var bara hemma och vände och var tvungen att åka till jobbet några timmar igår. Det var inget vidare kul. Trött var jag också :)

  Hursomhelst, stort Tack till alla för denna kvällen och att den blev till vad den blev. Jag var på förhand spänd av förväntan då det var premiär för BYOB och blindprovning för mig (har bara provat enstaka viner blint). Dessa förväntningarna infriades med råge. Dessutom gillade jag prestigelösheten då vinerna provades och diskuteras på en sansad nivå utan att överanalyseras in i minsta detalj. Bra!
  Jag personligen har förmodligen inte provat så många bra och intressanta viner vid ett och samma tillfälle tidigare. De sista tre flaskorna (Krug, Selosse och Vilmart) var ju rent vanvettigt bra. Önskar bara jag hade haft lite mer skärpa och fokus här - men trots detta, den sista Krug'en var kvällens största upplevelse enligt mig. Den var sagolikt bra. Där och då satte jag 96 poäng på den, men som sagt. Den skulle behöva provas igen för att få en mer rättvis bedömning. Selosse och Vilmart's rose kom inte långt efter men jag har svårt att avgöra vilken av dessa som var bäst. Kanske, kanske jag tyckte att Selosse var snäppet vassare. Bonus för flaskan som troligen är den snyggaste champagnebutelj jag sett. Märkligt att inte fler producenter släpper viner i frostade flaskor. Har bara sett en Pehu Simonet i sådan flaska tidigare. Apropå det så har jag swishat pengar till dig nu idag Kristian. Hade tydligen överskridit taket på min swish så jag var tvungen att få tillgång till min bankdosa för att höja upp maxbeloppet :)

  Hoppas verkligen att detta öppnar upp till flera kommande events i regionen Sydöst. Det var som sagt en mycket trevlig och underhållande em/kväll och natt. Och förberedelserna och arrangemanget var oklanderligt. Fanns inget mer att önska utan det var top notch allting. Så ett extra tack vill jag rikta till Emanuel, men även till hans Annelie som var delaktig i förberedelserna och inte minst hjälpte till med att sprätta och hälla upp de två första flighterna med skumpa.
   
 8. KockJohan

  KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

  hur mådde Krugen ? (alltså den äldre)
   

Dela sidan