CAV0031 - Domaine Goisot

Diskussion i 'Produktnyheter' startad av Caviste, 12 juni 2014.

 1. Caviste

  Caviste Leverantör

  Idag släppte vi årets allokering från Domaine Goisot på www.caviste.se. Lite osäker på hur länge den kommer kunna ligga uppe men vill i alla fall hinna tipsa forumets då jag vet att Goisots viner är uppskattade här.

  Det är uppenbart för Guilhem Goisot att han förvaltar ett vinodlararv som sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden. Kan inte tänka mig att han någonsin föreställt sig något annat än att själv ta över efter sin far, Jean-Hughes, ett generationsskifte som pågår just nu. Alla familjens vingårdar ligger inom några kilometer från Saint-Bris le Vineux men trots detta så skiljer sig terroiren dramatiskt dessa emellan. Vingårdarna som passar bäst för aligoté är ofta nordsluttningar på lite lägre höjd där kalksten av kimmeridgientyp dominerar. För AOC Saint-Bris (sauvignon blanc) är det uteslutande nordsluttningar som är strikt geografiskt avgränsade för att få bära appellationens namn. Chardonnay odlas inom AOC Bourgogne Côtes d'Auxerre, gärna på kimmeridgensten men just vinet Gueules de Loup (från vingården med samma namn) kommer från chardonnay odlad i kalksten av portlandiantyp. Mycket kargare och hårdare än kimmeridgienjordarna och helt kritvit.

  Den bästa beskrivningen jag kan komma på för vinerna från Domaine Goisot är ärliga. De utger sig inte för att vara något annat, vilket också i allra högsta grad gäller personerna bakom vinerna. Jag tycker priserna är hysteriskt låga för kvaliteten, vilket sannolikt beror på att området inte är särskilt omtalat.

  Burghound har alltid gillat Goisots viner:
  Allen Meadows, Burghound Issue #32

  CAV0031
  2012 Bourgogne Aligoté
  2012 Saint-Bris Exogyra Virgula
  2011 Bourgogne Côtes d'Auxerre Gueules de Loup
  Två av varje = 6 flaskor för 890 kr så länge lagret räcker.

  Ha en skön sommar.
  Cheers!
   
  Skumpagne gillar detta.
 2. Bror

  Bror Så lite plats, pengar och tid.. så mycket vin

  Som det fan jag blivit av Caviste köpte jag en låda
   
  Skumpagne gillar detta.
 3. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  +1

  Har också lärt mig gilla Domaine Goisot
   
 4. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

 5. Michael.S

  Michael.S Medlem

 6. Fredrik L

  Fredrik L Medlem

  Vad släpps imorgon då?
   
 7. Bror

  Bror Så lite plats, pengar och tid.. så mycket vin

  Andrew Nielsen har på kort tid seglat upp som framtidens namn i Bourgogne. Med sin firma, som han gett namnet Le Grappin, arbetar han huvudsakligen i de mindre omtalade kommunerna Savigny-les-Beaune och Beaune med visionen att göra bästa möjliga vin från underskattade vingårdar med stor potential. Arbetet i vingårdarna sker utan kemikalier och alltid så hantverksmässigt som möjligt. Le Grappin är en av få producenter i Bourgogne som även buteljerar och etiketterar för hand.

  Bill Nanson, som driver Burgundy-Report, hyllade nyligen Le Grappin som en av tio okända producenter att ha koll på:
  "An Aussie seduced by France, he gave up the world of advertising to make Burgundy. He seems constantly in motion, but his wines offer clarity, incision and contemplation – just lovely." - Bill Nanson, Wine-Searcher 'The 10 Best Unsung Burgundy Producers', 2014-01-07

  CAV0032 - Le Grappin kostar 1790 kr och innehåller totalt 6 flaskor enligt följande:

  2 flaskor 2011 Savigny-les-Beaune Blanc (265 kr/st) - Vitt vin att dricka nu (2014-2017)
  2 flaskor 2012 Savigny-les-Beaune Rouge (275 kr/st) - Rött vin att dricka nu eller spara några år (2014-2020)
  2 flaskor 2012 Beaune Premier Cru Les Boucherottes (355 kr/st) - Rött vin att lagra, gärna 3-5 år i sval källare (2015-2022)
   
 8. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  14.20 var det redan slutsålt, if you snooze you loose uppenbarligen och ingen låda till mig denna gång...
   
 9. Appel

  Appel Medlem

  @emanuel , du var inte ensam. Jag gick in 14.22 och då var alla lådor slut. Det lät på @Martin Berggren som att det skulle vara svårt att få fler lådor. Eller kan vi gå ihop ett gäng här i någon form av önskelista ;)?
   
 10. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  Först nu såg jag mailet som tydligen kom kl 14.00
  Inte tillräckligt vaken tydligen
  image.jpg
   
 11. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Ja, vi går ihop ett gäng och brukar maffiametoder!
  Själv var man ju så lagom gangsta och ställde mig snällt i kö ifall någon ångrar sig... Jag uppskattar sannolikheten för det till ungefär 0,5%.
   
  Skumpagne gillar detta.
 12. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Verkar som att det inte fanns överdrivet många lådor till salu. Jag har lyckats fått via önskelistan så det var nog smart iaf.
   
 13. Silenos

  Silenos Medlem

  Det var nog tur att jag ordnade mina pavor på annat sätt, jag är alltid för trög för att hinna köpa något. Det verkar vara bra drag i kommersen hos Caviste. Ni som fick tag i en låda tror jag inte kommer att bli besvikna (såvida ni gillar Côte de Beaune-rödingar från start det vill säga, det är inga tunga doningar).
   
  perpro och Emanuel gillar detta.
 14. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  *prisad vare gud för skatteåterbäringen* -Verkar som att önskelistan fungerade (eller möjligtvis maffiametoderna) eftersom jag precis fick besked om att jag fick en låda trots allt... Ändrar således min uppskattning på sannolikheten för detta från 0,5% till 100%.
  Tack tack farbror Caviste.
   
  Skumpagne gillar detta.
 15. Martin Berggren

  Martin Berggren Bad santa

  Där har du nyckeln till framgång. Du var trea på tur när jag upptäckte att jag räknat fel på tre lådor. Sista lådan mao!
   
  Emanuel och Skumpagne gillar detta.
 16. sunqan

  sunqan Vinös

  Som kund uppskattar man felräkning åt det hållet :)
   
  Skumpagne gillar detta.
 17. Appel

  Appel Medlem

  @Martin Berggren , jag gissar på att det inte kommer några fler lådor eller returer från folk?
   
 18. Martin Berggren

  Martin Berggren Bad santa

  Andrew rotar i källaren just nu för att skrapa ihop några fler lådor. Du ligger hyggligt till på väntelistan om han lyckas.
   
  perpro gillar detta.
 19. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  @Martin Berggren -Sist jag var på bussgods och hämtade låda talade de om för mig att bussgods helt skulle avvecklas och utlämningsstället försvinna... Synd tycker jag, är smidigt att hämta där... Har ni någon ny plan för leveranser i framtiden eller?
   
 20. Appel

  Appel Medlem

  @Martin Berggren , tack för att ni hittade en låda till. Det skall bli intressant att prova. Nu har jag också fixat så era mail inte går direkt till min skräppost.
   

Dela sidan